Partnerruil als aanvulling op je relatie

Lippen

De gedachte dat een andere vrouw aan je partner zit, laat de meeste vrouwen al sidderen van angst, maar de 34-jarige Annet heeft hier geen moeite mee. Sterker nog: zij en haar man wisselen nogal eens van partner en doen aan partnerruil.

Niet jaloers

“Ik word totaal niet jaloers als een andere vrouw aan hem zit. Ik vind het alleen maar fijn om te zien dat hij ervan geniet. Vijf jaar geleden kwamen mijn man en ik op het idee om te swingen. We waren aanvankelijk op zoek naar een meisje voor een trio, maar dit bleek een stuk lastiger te zijn dan we dachten. We wilden niemand uit onze vriendenkring vragen en op internet kwamen we moeilijk in contact met een vrouw, omdat je een van de velen bent die reageert.

Parenclub

“Uit pure nieuwsgierigheid besloten mijn man en ik naar een parenclub te gaan. We dachten dat we daar makkelijker in contact konden komen met een vrouw, maar zo’n club ingaan vond ik doodeng. Ik wist niet wat ik kon verwachten en dacht eerst dat daar veel vieze oude mannen zouden zitten of koppels in leren pakjes. Gelukkig bleek dit totaal niet het geval te zijn. Het was alsof we een gezellige kroeg instapten en we kwamen alleen maar vriendelijke mensen tegen.”

Geen meiden alleen

“In de club zagen we alleen maar stellen, geen meiden die alleen waren. We besloten daarom ons zoekgebied uit te breiden: we wilden ook wel in contact komen met stellen. Het juiste koppel vinden bleek alleen lastig te zijn. We moesten immers allebei de man én de vrouw leuk vinden. Via het internet leerden we uiteindelijk het eerste koppel kennen met wie we een date hadden.”

Voor het eerst

“De eerste keer vond ik echt doodeng. Ik had geen idee wat ik kon verwachten en werd zenuwachtig van het idee dat ik misschien ook met een vrouw seks zou hebben, ik had daar totaal geen ervaring mee. Helaas was onze eerste keer geen succes. Het stel waarmee we afspraken bleek helemaal niet samen te zijn, maar was een gelegenheidskoppel. Dat vonden we jammer. We wilden graag met een stel ‘daten’ dat een goede relatie had. Van tevoren hadden we onze grenzen besproken en we besloten voor ‘Soft Swap’ te gaan, dat houdt in dat je alleen zoent met de ander en diegene oraal bevredigt.”

Stellen

“Na die ontmoeting zijn we gelukkig ook in contact gekomen met stellen die wél samen zijn. In de afgelopen vijf jaar dat we dit doen, hebben we met tien stellen ‘gedate’. Ik noem het zelf altijd daten omdat ik ‘swingen’ zo negatief vind klinken. Bovendien gaan we niet met elk stel naar bed, bij sommigen blijft het alleen vriendschappelijk.”  

Afspreken

“Wanneer we een stel in het echt ontmoeten, duiken we niet meteen met ze het bed in. Van tevoren spreken we hen sowieso eerst via de telefoon of videochat zodat we weten wie we voor ons hebben. Wanneer we dan met ze afspreken, gaan we vaak ergens een hapje eten of een drankje doen. Soms spreken we ook met ze bij ons thuis af, maar dan hebben we al wel weken, soms zelfs maanden, contact gehad. Niet met elk stel blijken we een klik te hebben en ja, dat kan best ongemakkelijk zijn. Zo spraken we bijvoorbeeld een keer af met een stel dat wél interesse in ons had, maar wij zagen het niet zo zitten. We hadden alleen al afgesproken dat ze bleven slapen, dus het ontbijt was wat ongemakkelijk.” We beschouwen dergelijke missers maar als een leermomentje.
We hebben het ook wel eens meegemaakt dat we slechts voor een etentje hadden afgesproken en de vonken er al aan tafel vanaf vlogen.

Partnerruil doe je samen

“Wanneer een ‘ruil’ plaatsvindt, zijn mijn man en ik altijd samen. We gaan dan niet naar een andere ruimte. In het begin was het raar om te zien dat mijn man een andere vrouw zoende en met haar verder ging terwijl ik er gewoon naast zat, maar ik ben nooit jaloers geweest. Ik kan er juist intens van genieten om hem te zien genieten, maar ik moet de meid in kwestie dan wel een knap ding vinden. Ik vind het dan zelf ook erg leuk om een stap verder te gaan met de meid, we zoeken dan ook koppels waarvan de vrouw daarvoor openstaat”

Grenzen en regels

“Mijn man en ik hebben wel afspraken rondom het ‘daten’. We doen niet aan ruwe seks zoals SM en we staan niet open voor seks tussen twee mannen. Het is wel de bedoeling dat je met z’n vieren plezier hebt, maar wanneer ik met de andere vrouw zoen of verder ga, kijken de mannen toe. Dat vinden ze alleen maar lekker om te zien.” Partnerruil zoals partnerruil bedoeld is denken wij.

Regels verslappen

“In het begin waren we wat strikter in onze regels. We hebben destijds lang vastgehouden aan Soft Swap, pas wanneer het echt klikte met een ander stel en het goed voelde gingen we voor de Full Swap waarbij je volledig van partner ruilt en echt met een ander neukt. Inmiddels hebben we meer ervaring en weten we sneller of we een dame en heer leuk genoeg vinden voor de Full Swap. Mijn man en ik hoeven elkaar dan alleen maar aan te kijken om te zien wat de ander vindt.” “En eerlijk gezegd draait het tegenwoordig vrijwel altijd uit op volledige partnerruil”.

Aardige mensen

“Het is voor ons wel belangrijk dat het stel met wie we daten aardige mensen zijn, we houden niet van dominante koppels die meteen bovenop je duiken. We willen met mensen daten die het rustig opbouwen en we vinden het belangrijk dat zij zelf een goede relatie hebben. Het gebeurt weleens dat we mensen tegenkomen die dit doen als poging om hun relatie te redden, maar dat werkt niet. Dan gaat het juist voor scheuren in je relatie zorgen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we een klik hebben met het andere stel. We hebben weleens gedate met een stel waarmee we geen fysieke klik hadden, maar met wie we wel bevriend zijn geraakt. Het swingen draait voor ons niet alleen om seks, maar om een mooie vriendschap, eventueel met extraatjes.”

De relatie

“De relatie tussen mij en mijn man is door het swingen alleen maar beter geworden! Het heeft ons dichter bij elkaar gebracht. Dat we dit doen is echt ons geheimpje. We genieten er samen van en we genieten omdat de ander geniet. Ons seksleven is hierdoor ook veel beter geworden. We kunnen hierdoor nog beter aangeven wat we lekker vinden en wat niet. Ook doe je weleens iets met een ander waar je zelf nooit op was gekomen. Dit inspireert je om zoiets ook eens met je eigen man te doen.”

Verliefd worden

“Bang dat mijn man verliefd wordt op een ander ben ik niet. Ik weet dat we in een tijd leven waarin mensen vreemdgaan of verliefd worden op een ander, dat kan overal en op elk moment gebeuren. Mijn man en ik vertrouwen elkaar volledig waardoor wij dit kunnen doen. Zolang dit goed voelt voor ons allebei blijven we ook aan partnerruil doen, maar wanneer we ’s avonds bij elkaar in bed liggen, zijn we hartstikke blij met elkaar. We komen áltijd tot de conclusie dat we het samen toch nog altijd het mooist hebben.

Verdere plannen

Uiteraard houden onze fantasieën niet op bij (heftige) seks met andere partners tijdens de partnerruil. Al verschillende keren is het ter sprake gekomen om eens aan een orgie mee te doen. Alleen de gedachte kan ons beiden al flink opwinden. We hebben wat bevriende stellen die regelmatig in seksfeesten terecht komen. Vaak vinden deze orgies gepland plaats de Belgische Ardennen, waar dan een groot vakantiehuis gehuurd wordt voor een lang weekend.

Luxe

Dergelijke huizen zijn van alle gemakken en luxe voorzien zoals sauna, zwembad en grote jacuzzi’s. De koppels die mee doen met deze seksfeesten kennen elkaar niet allemaal persoonlijk, maar ze worden weer door andere stellen aanbevolen. Een soort geheim clubje zeg maar.
Stiekem hopen we dus op een uitnodiging voor een weekendje Ardennen zodat we ook een orgie of seksfeest van onze wensenlijst kunnen schrappen.

1 gedachte over “Partnerruil als aanvulling op je relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »