Wanneer is een stel populair bij swingers?

Populair

Een aantrekkelijk profiel, schitterende foto’s – deze elementen vormen de eerste indruk die jullie aan anderen geven. Maar hoe behoud je plezierige relaties, zelfs als jullie besluiten geen seks (meer) te hebben met een ander stel? De swingers lifestyle wordt gekenmerkt door begrip, attentie en algemene hoffelijkheid. De sleutelregel voor alle sociale interacties is: behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden.

Belangrijke tips voor swingers

Respect tonen is essentieel. Net zoals in het ‘normale’ leven ervaren swingers onzekerheid, angst en gevoelens van onveiligheid. Dit kan zelfs intenser zijn omdat je je letterlijk blootgeeft aan anderen. Wees respectvol, begripvol en gevoelig en erken deze gevoelens van de ander, die je waarschijnlijk zelf ook ervaart. Kijk hier voor meer voorlichting over omgang met deze gevoelens.

Wees altijd vriendelijk

Wees vriendelijk, zelfs als je geen seksuele interesse hebt in iemand. Dit betekent niet dat je onvriendelijk moet zijn. Misschien delen jullie wel een gemeenschappelijke hobby, werken jullie in hetzelfde veld of kunnen zij je introduceren aan iemand die wel jouw interesse wekt.

Respecteer gevoelens van anderen

Respecteer de gevoelens van anderen, vooral nieuwkomers in de swingers lifestyle kunnen zich erg onzeker voelen. Kijk wat je kunt doen om hen comfortabeler en veiliger te laten voelen. Als iemand zich ergens niet prettig bij voelt, is dat prima. Dring niets op en accepteer als je interesse in een ander (stel) niet wederzijds is.

Het is okay om nee te zeggen

Het is oké om ‘nee, bedankt’ te zeggen en het is belangrijk dat dit zonder vragen wordt geaccepteerd. Het kan voor velen lastig zijn om simpelweg ‘nee, bedankt’ te zeggen, zonder het gevoel te hebben excuses te moeten maken. Het is daarom van cruciaal belang dat ‘nee, bedankt’ op een vriendelijke manier wordt gebracht en ontvangen. Zonder excuses.

Reageer altijd op uitnodigingen.

Als je een RSVP ontvangt, betekent dit dat je dient te reageren op de uitnodiging, ook als je NIET van plan bent te komen. Het kan zeer frustrerend zijn voor een gastheer of gastvrouw om voorbereidingen te treffen voor 20 gasten, om er vervolgens maar een paar te verwelkomen.

Bereid je voor, zowel mentaal als lichamelijk.

Zorg dat je fris en schoon bent voordat je van huis gaat. Essentiële items zoals toiletartikelen (tandpasta, tandenborstel, deodorant) en CONDOOMS horen in je tas. Als overnachten gepland is, vraag dan aan je gastheer of -vrouw of je nog iets specifieks moet meenemen.

Als je ergens wordt uitgenodigd, neem dan ook zelf iets mee. Dat hoeft niet altijd een fles wijn te zijn. Een kleinigheidje om te eten of een persoonlijk cadeau wordt altijd gewaardeerd.

Laat je waardering blijken na afloop.

Of je nu een fantastische nacht hebt gehad of het gewoon gezellig was, bedank altijd de gastheer of gastvrouw voor hun gastvrijheid. Dit zou je zelf ook op prijs stellen. Dit brengt ons terug naar waar we begonnen: behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden.

Nog een laatste tip

Als laatste tip, stel jezelf open voor hulp wanneer je die nodig hebt. Er zijn diverse bronnen beschikbaar voor voorlichting en ondersteuning binnen de swingers lifestyle. Onthoud, je staat er niet alleen voor in deze boeiende en bevrijdende levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »