Wappen, doet iedereen dat tegenwoordig?

wappen

“Het lijkt wel alsof tegenwoordig iedereen aan ‘wappen’ doet”, is een van de opmerkingen die we regelmatig tegenkomen. Is dit echt zo? En wat houdt ‘wappen’ precies in?

Wat is wappen?

Wappen’ is voor veel mensen meer dan alleen seks in combinatie met een stimulerend middel. Oorspronkelijk staat WAP voor ‘Weekend Adult Party’, maar al snel kwam hier ook het gebruik van recreatieve drugs bij kijken.

De Weekend Adult Party werd al snel geassocieerd met drugs. Terecht of onterecht?

Natascha

Op zoek naar wappende stellen

Het kan voor niet-wappende mensen soms lastig zijn om te reageren op oproepjes of profielbeschrijvingen die op zoek zijn naar andere ‘wappende’ stellen. Voelen ze zich welkom als ze de enigen zijn die ‘nuchter’ willen genieten van zichzelf en anderen?

Wat zeggen de mensen die daten hierover?

“We raken ook zonder wap wel in de stemming”, “Vroeger gaf je aan als je iets gebruikte, nu lijkt het alsof je moet aangeven als je niets gebruikt”. “Het wordt gepresenteerd als iets onschuldigs: een snoepje, meegaan met de stroom, met mate, maar het is echt niet zo onschuldig als het lijkt.” “Het lijkt wel of de niet-gebruikers in de minderheid zijn.”

Hoe kun je misverstanden voorkomen?

Wees duidelijk: geef in je datingprofiel of in een chat al meteen aan dat je ‘wap’ gebruikt en op zoek bent naar andere ‘wappende’ personen. Gebruik je maar af en toe en wil je afspreken met een ander stel? Maak dan duidelijk of het met of zonder ‘wap’ is. Niets is zo ongemakkelijk als nuchter aankomen bij een ‘wappend’ stel of andersom.

Waarom ‘wappen’?

  • Het kan snel een bepaalde stemming oproepen.
  • Het geeft een kick.
  • Het maakt je wat losser.
  • Je kunt onvermoeibaar seks hebben met veel mensen.

Houd er echter rekening mee dat deze voordelen ook potentiële valkuilen kunnen hebben. Zo kan het gebruik van ‘wap’ leiden tot afhankelijkheid, verlies van controle, onbeschermde seks en meer.

Waar moet je op letten bij ‘wappen’?

Neem niet te veel in, zeker niet in één keer of alles door elkaar. ‘Wap’ alleen in een vertrouwde omgeving. Er moet altijd iemand nuchter blijven om in te grijpen als het misgaat. Noteer wie wat gebruikt, hoe laat en hoeveel. Als er iets misgaat, kan deze informatie cruciaal zijn voor hulpverleners. Rijd nooit naar huis als je nog onder invloed bent. Laat de drugs of pillen ook staan als je of de situatie waarin je bent om welke reden dan ook niet goed voelt.

Veelgebruikte termen bij ‘wappen’

  • Snoepje
  • Gehaktballetje
  • Pretpilletje
  • Jamin

Als je overweegt om met ‘wappen’ te beginnen, raden we je aan om je goed te informeren. Je kunt bijvoorbeeld terecht op websites als Jellinek en Trimbos.nl voor objectieve en betrouwbare informatie over recreatieve drugs en hun effecten. Als je besluit om recreatieve en legale drugs te gebruiken, zorg er dan voor dat je ze verkrijgt van een betrouwbare bron zoals wapwinkel.nl.

Blijf wel altijd veilig

Een bewuste en veilige ervaring is altijd belangrijk, ongeacht je keuze. Hoewel ‘wappen’ een interessante ervaring kan zijn voor sommige mensen, is het belangrijk om te onthouden dat iedereen anders reageert op drugs, en dat er altijd risico’s aan verbonden zijn. Vergeet niet om duidelijk te communiceren met je partner(s) en altijd verantwoord en respectvol te handelen, ongeacht of je nu wel of niet besluit om te ‘wappen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »