Is wappen seks met een pilletje op?

Wappen is seks met een pilletje, of niet?

Wappen, een term die je misschien wel eens hebt gehoord, maar waarvan de betekenis je wellicht ontgaat. Het is een fenomeen dat in de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit heeft gewonnen, vooral binnen de LGBTQ+ gemeenschap. Maar wat is wappen precies? En hoe beïnvloedt het je seksuele ervaringen?

Gayscene

Wappen is een term die afkomstig is uit de Nederlandse gayscene en verwijst naar het gebruik van drugs tijdens seksuele activiteiten. Het is een combinatie van de woorden ‘wippen’ en ‘snoepen’, wat in deze context respectievelijk seks en drugs betekent. Het idee achter wappen is dat het gebruik van bepaalde soorten drugs de seksuele ervaring kan versterken, intensiveren of verlengen.

Maar is wappen dan gewoon seks met een pilletje op?

Niet helemaal. Hoewel het gebruik van drugs een belangrijk onderdeel is van wappen, gaat het niet alleen om de fysieke sensaties die de drugs teweegbrengen. Het gaat ook om de mentale en emotionele ervaringen die ermee gepaard gaan.

Drugs kunnen de manier waarop we de wereld waarnemen en hoe we ons voelen drastisch veranderen. Ze kunnen ons helpen om ons meer verbonden te voelen met anderen, om ons zelfverzekerder en avontuurlijker te voelen, of om ons meer ontspannen en open te voelen. Dit kan een grote invloed hebben op onze seksuele ervaringen.

Bij wappen kan het gebruik van drugs bijvoorbeeld helpen om remmingen te verminderen, waardoor mensen zich vrijer voelen om hun seksuele verlangens en fantasieën te verkennen. Het kan ook helpen om de zintuiglijke waarneming te versterken, waardoor seksuele aanrakingen en sensaties intenser worden ervaren.

RIsico’s

Maar hoewel wappen voor sommigen een manier kan zijn om hun seksuele ervaringen te verrijken, is het belangrijk om te onthouden dat het ook risico’s met zich meebrengt. Het gebruik van drugs kan leiden tot gezondheidsproblemen, verslaving en juridische problemen. Bovendien kan het de kans op onveilige seks vergroten, wat kan leiden tot seksueel overdraagbare aandoeningen en ongewenste zwangerschappen.

Daarnaast kan het gebruik van drugs tijdens seks ook invloed hebben op de manier waarop we seks beleven en erover denken. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een situatie waarin seks zonder drugs als minder bevredigend of minder intens wordt ervaren. Dit kan op de lange termijn leiden tot problemen met seksuele tevredenheid en seksuele gezondheid.

Dus, is wappen gewoon seks met een pilletje op? Het antwoord is nee. Het is een complex fenomeen dat zowel positieve als negatieve effecten kan hebben op onze seksuele ervaringen. Het is een keuze die met zorg en bewustzijn moet worden gemaakt, rekening houdend met zowel de potentiële voordelen als de risico’s. En zoals bij elke seksuele activiteit, is het belangrijk om te zorgen voor veiligheid, toestemming en respect voor de grenzen van alle betrokkenen.

Translate »