Swingen vol zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is een van de grootste wendingen in de datingwereld en dat geldt ook voor de swingende levensstijl. Mensen voelen zich aangetrokken tot bronnen van positieve energie, vertrouwen en liefde die van binnenuit komen en waardoor iemand zich waardig kan voelen, ongeacht de mening van anderen.

De complexiteit van een open relatie, zoals swingen, kan persoonlijke onzekerheden naar boven halen en iemand doen afvragen of ze genoeg zijn voor hun partner of andere swingers.

Om te swingen, moeten beide partners vertrouwen hebben in elkaar, maar ook in zichzelf.

De vraag is: hoe kan iemand zijn zelfvertrouwen verbeteren?

Maar wat is eerst zelfvertrouwen?

Het is een van die woorden geworden die we zo vaak gebruiken dat we het gevoel hebben dat de betekenis ervan wordt aangenomen.

Toch lijkt het nogal moeilijk om het te definiëren.

Wat een gevoel van zelfvertrouwen creëert, is individueel. Een persoon zal bijvoorbeeld zijn uiterlijk of slimheid vergelijken met de norm (en) van schoonheid en slimheid die hij relevant vindt.

Ooit gehoord van mensen die alles lijken te hebben om zelfverzekerd te zijn en toch onzeker te zijn?

 • Een model dat iedereen mooi vindt, is zelfbewust over zijn uiterlijk.
 • Een acteur die iedereen als getalenteerd beschouwt, beschouwt zichzelf als een rol niet verdient.
 • Een persoon die iedereen kent als sociaal en extravert, zegt dat ze zich ongemakkelijk voelen als ze iets zeggen.

Het punt is dat zelfvertrouwen in verschillende vormen en vormen voorkomt, en het is niet altijd wat mensen ons laten zien dat onthult wat ze voelen en denken.

Zelfvertrouwen is geen eigenschap die je wel of niet hebt. Het gaat over de manier waarop iemand over zichzelf denkt en voelt en over het gedrag dat hij beoefent.

Laten we aan zelfvertrouwen denken als de acceptatie van zowel onze sterke kanten als onze tekortkomingen, wetende dat we nog steeds vrij zijn om onszelf te (her) definiëren op de manier waarop we ons comfortabel, medelevend en liefdevol voor ons innerlijk voelen.

Tekenen van laag zelfvertrouwen

Net zoals er verschillende uitingen van zelfvertrouwen zijn, kunnen we het gebrek daaraan ook zien door verschillende gedragingen. Hoe we het gedrag interpreteren, hangt af van een persoon en de context waarin hij zich bevindt.

Hier zijn enkele voorbeelden van gedrag dat kan duiden op een laag (re) zelfvertrouwen.

 • Weerstand tegen nieuwe mensen ontmoeten

Het ontmoeten van nieuwe stellen kan voor een persoon een druk uitoefenen om aantrekkelijk, leuk, seksueel open en zelfverzekerd over te komen. De noodzaak om zichzelf als zodanig te presenteren kan angst opwekken . Een persoon kan bang zijn voor afwijzing en in plaats daarvan ervoor kiezen zichzelf helemaal niet bloot te stellen.

Wanneer u de levensstijl betreedt, weet u misschien niet precies waarvoor u zich aanmeldt. Natuurlijk weet u dat uw partner seksueel contact zal hebben met een andere persoon. Zelfs als je je er klaar voor voelt, kunnen de eerste paar keer moeilijk voor je zijn en is het normaal dat swingers voor de eerste keer jaloezie voelen . Na verloop van tijd zult u waarschijnlijk leren ermee om te gaan en, wetende dat u en uw relatie veilig zijn, kunt u gewoon genieten van de spanning. Toch zijn er gevallen waarin jaloezie blijft bestaan ​​als het residu van persoonlijke onzekerheden of onzekerheden rond de relatie. Jaloezie kan voortkomen uit twijfel aan zichzelf. Er zijn situaties waarin iemand, uit de behoefte om zijn partner te plezieren, zich bij de levensstijl voegt zonder het echt te willen. In dat geval kan jaloezie de angst weerspiegelen om niet genoeg te zijn.

 • Besluiteloosheid en zelftwijfel

Een persoon vertrouwt zijn eigen oordeel misschien niet en laat de belangrijke beslissingen over aan zijn partner of andere mensen. Bij het swingen kunnen ze ervoor kiezen om mee te spelen, zelfs als ze zich daardoor ongemakkelijk voelen. Ze kunnen het moeilijk hebben om grenzen te stellen en de behoefte aan een bepaald stel regels uit te drukken. Hun verlangen om anderen te plezieren, kan hen ervan weerhouden om over kleine dingen te praten, zoals waar te eten en grote dingen, zoals of ze willen ruilen.

 • Sociale vergelijking

Een persoon zonder zelfvertrouwen kan zichzelf voortdurend vergelijken met anderen die op zoek zijn naar bewijs dat anderen slimmer, aantrekkelijker, leuker of interessanter zijn dan zijzelf. Een vergelijking helpt hen niet om te groeien, maar dient om hun eigen waargenomen tekortkomingen te versterken. Als we het innerlijke kompas missen van wat het betekent om mooi, aantrekkelijk, leuk, slim, vervuld etc. te zijn, hebben we de neiging onszelf met anderen te vergelijken om het soort model te vinden waarvan we denken dat de meeste mensen het leuk vinden. Veel grote swingersmelden problemen te hebben met sociale vergelijking. Bij het schommelen kan iemand bijvoorbeeld vergelijken met die mensen die hij aantrekkelijker vindt, zodat hij kan leren zich te gedragen of meer op hem lijkt. de kern van deze intentie is echter het gevoel dat de manier waarop ze zijn niet voldoende is en dat ze meer als iemand anders moeten worden om door anderen te worden gewenst. Zelfs als de resultaten goed lijken (en een persoon zich meer geliefd begint te voelen bij anderen), zullen ze dat waarschijnlijk weer doen, maar zich uiteindelijk onvoldoende voelen.

Dit zijn slechts enkele van de tekenen van een laag zelfvertrouwen. Neem even de tijd om na te denken – welk van deze gedragingen zou je bij jezelf kunnen opmerken?

Hoe het zelfvertrouwen te verbeteren?

De eerste stap om het zelfvertrouwen te verbeteren, is begrijpen wat het voor u betekent en hoe de positieve verandering eruit zou zien. Het is moeilijk om onzekerheden aan te pakken als u zich niet volledig bewust bent van wat ze zijn.

Hier zijn enkele nuttige vragen om u te helpen verkennen.

 • Hoe zou u uw zelfvertrouwen beoordelen? Of, hoe zelfverzekerd voelt u zich?
 • Wat zijn de gedragingen, attitudes, gevoelens, vaardigheden, prestaties, uiterlijk, enz. Die volgens u zelfvertrouwen weerspiegelen? Welke weerspiegelen het niet?
 • Hoe voel je je als je niet zelfverzekerd bent?
 • Waar wil je meer vertrouwen in hebben?
 • Wat zou u moeten veranderen aan de manier waarop u denkt, zich gedraagt ​​of voelt om meer zelfvertrouwen te krijgen?
 • Op welke gebieden van uw leven heeft u zelfvertrouwen en in welke gebieden heeft u het gevoel dat dat zelfvertrouwen ontbreekt?
 • Wat zijn de grootste verschillen tussen deze contexten of levensgebieden?

Swingen kan slechts een van de vele of enkele contexten zijn waarin problemen met zelfvertrouwen naar voren komen.

Het komt ook voor dat mensen voor het eerst bestaande problemen met zelfvertrouwen opmerken wanneer ze beginnen te slingeren . De complexiteit van de levensstijl kan nieuwe onderwerpen opwerpen rond seksualiteit, veiligheid, persoonlijke groei en andere onderwerpen die ons kunnen helpen inzichten in onszelf te krijgen.

De weg naar het vergroten van zelfvertrouwen is uniek voor elk individu, en daarom moet u ontdekken wat voor u werkt.

Laten we eens kijken naar enkele van uw opties.

 • Lees meer over de levensstijl

Het starten van de levensstijl kan enkele vragen oproepen waardoor u zich onzeker en onzeker voelt, zoals “Ben ik genoeg voor mijn partner?”, “Is het oké om jaloers te zijn?”, “Waar kan ik nee tegen zeggen?” of “Ben ik aantrekkelijk genoeg?” Praten met andere swingers kan helpen bij het verwerken van deze vragen en het (her) vertrouwen in jezelf opbouwen rond het idee van swingen. Soms is het een beetje aanmoediging van de gemeenschap en het leren over de levensstijl die iemand kan helpen zijn gevoel van zelfvertrouwen te herstellen.

 • Gezond worden en restylen

Zelfvertrouwen gaat niet om de verpakking, maar om wat er aan de binnenkant zit. Toch hebben mensen de neiging om zich gelukkiger te voelen wanneer ze sporten, gezonder eten, of wanneer ze van stijl veranderen of een nieuw kapsel krijgen. Verandering gaat soms van buiten naar binnen. In feite heeft lichaamsbeweging een bewezen positief effect op onze stemming. Mensen zullen waarschijnlijk melden dat ze zich sterker, enthousiaster, beter uitzien en energieker voelen, zelfs als er niet zoveel zichtbare veranderingen op het lichaam zijn. Hetzelfde geldt voor kleding, kapsel en make-up. Vinden wat voor jou goed voelt en eruitziet, kan van invloed zijn op hoe je jezelf ziet.

 • Verbreed uw horizon

Als we ons onzeker voelen , hebben we de neiging onze wereld te verkleinen tot een paar activiteiten binnen onze comfortzone. Dus probeer dingen te vinden waardoor je je op je gemak voelt (of in ieder geval redelijk angstig) en die je in staat stellen om je interesses uit te breiden, gelijkgestemde mensen te ontmoeten, je bekrachtigd en opgewonden te voelen. Nieuwe activiteiten stellen ons in staat om onszelf in een ander licht te zien, de kanten van onszelf bloot te leggen die we voorheen niet konden zien. Woon een feest bij, leer een vaardigheid, onderzoek een onderwerp over schommelen (of iets anders) waarin je geïnteresseerd bent. Sta jezelf toe om te verkennen.

 • Maak contact met mensen die het goede in jou naar boven halen

We hebben de neiging om onszelf door de ogen van andere mensen te zien. Wanneer we worden blootgesteld aan giftige berichten, kunnen we ze na verloop van tijd gaan geloven. Onze onzekerheden klinken meestal als de stemmen van andere mensen die ons vertellen wat er mis is met ons wezen. Probeer uw aandacht te richten op mensen die het goede in u zien en brengen, die u helpen groeien en leren.

 • Deel met uw partner 

Bespreek uw uitdagingen met uw partner als u zich er klaar voor voelt. Vertel wat je onzeker maakt. Leid ze door situaties die angst of ongemak veroorzaken, maak ze vertrouwd met triggers die negatieve gedachten en gevoelens oproepen. Als ze zich meer bewust zijn van hoe u zich voelt, kunnen ze u beter ondersteunen.

 • Werk samen aan het verbeteren van intimiteit

Als je swingen overweegt als een oplossing voor het gebrek aan seksuele chemie in je relatie, heb je allebei het gevoel dat het mogelijk is elkaar te vervangen door iemand anders, of dat je seksueel niet genoeg bent voor elkaar. Dit betekent nog steeds niet dat schommelen contraproductief zal zijn om de intimiteit te verbeteren. Veel stellen hebben het gevoel dat ze na het zwaaien hechter en verbondener worden. Het helpt echter om de oorzaak van uw onzekerheden te kennen, zodat u samen kunt werken om ze te overwinnen.

 • Vermijd vergelijking

Door jezelf met anderen te vergelijken om erachter te komen wat er mis is met de manier waarop je denkt, eruitziet, voelt of je gedraagt, kun je de problemen met zelfvertrouwen bij het slingeren niet bestrijden. Sommige mensen vinden dat vergelijken een reflex is en dat ze dat zelf niet kunnen stoppen. De vangst zit hem in het begrijpen en geloven dat er niets universeels is aan de manier waarop mensen schoonheid of slimheid ervaren. Telkens wanneer u uzelf met anderen vergelijkt, zult u de verschillen zien. De kans is echter groot dat de verschillen die u ziet niet relevant zijn en vanuit ieders standpunt anders worden gezien. Bovendien leidt de moeite die u eraan besteedt, uw aandacht af van wat het beste in en over u is. In plaats van jezelf met anderen te vergelijken, kun je de persoon die je vandaag bent, vergelijken met de persoon die je gisteren was. Vervolgens,

 • Overleg met een vertrouwenspersoon of een therapeut

Problemen met zelfvertrouwen komen soms voort uit de verhalen waarmee we al heel lang leven. Op gedragsniveau zijn persoonlijke onzekerheden verweven met de onzekerheden rond onze relatie. Soms moet de verandering van binnenuit plaatsvinden. In een sfeer van vertrouwen en een band met een professional kunnen we onze worstelingen openlijk delen en eraan werken. Het is oké om ondersteuning te vragen om naar het volgende niveau te gaan.

Onthoud dat zelfvertrouwen niet iets is dat u al dan niet heeft. 

Het gaat om de dingen die je doet, voelt en denkt, en je bent niet alleen in staat om het te beïnvloeden, maar ook om te definiëren wat het betekent. Vergeet ook niet om wat zelfcompassie te oefenen. Duw uzelf niet in het slingeren als u zich niet op uw gemak voelt. Denk in plaats daarvan na over manieren waarop zwaaien je kan helpen groeien, zowel als individu als als koppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »