Glijmiddel op water- of siliconenbasis?

Glijmiddel keuze

Als je ooit een wandeling hebt gemaakt door de gangen van een seksshop of een online zoektocht hebt gedaan naar intieme producten, dan ben je ongetwijfeld de termen ‘glijmiddel op waterbasis’ en ‘glijmiddel op siliconenbasis’ tegengekomen. Deze twee soorten glijmiddelen zijn de meest voorkomende op de markt, maar wat is nu precies het verschil tussen de twee? En welke is de beste keuze voor jou? Laten we deze vragen eens nader onderzoeken.

Op waterbasis

Glijmiddel op waterbasis is, zoals de naam al doet vermoeden, grotendeels gemaakt van water. Het is gemakkelijk af te wassen, voelt licht aan en is over het algemeen veilig voor gebruik met alle soorten seksspeeltjes en condooms. Het is ook de meest voorkomende en goedkoopste soort glijmiddel die je kunt vinden. Maar zoals bij alles, zijn er ook nadelen. Glijmiddel op waterbasis droogt sneller uit dan zijn siliconen tegenhanger, wat betekent dat je mogelijk meer moet aanbrengen tijdens langere sessies. Het kan ook een plakkerig residu achterlaten, wat niet ideaal is als je van plan bent om na je intieme tijd direct in slaap te vallen.

Op siliconenbasis

Aan de andere kant hebben we glijmiddel op siliconenbasis. Dit type glijmiddel is duurzamer en heeft een zijdezachte textuur die veel mensen aantrekkelijk vinden. Het droogt niet uit zoals glijmiddel op waterbasis, wat betekent dat je minder hoeft te gebruiken en het minder vaak hoeft aan te brengen. Het is ook waterbestendig, waardoor het een uitstekende keuze is voor plezier in het bad, de douche of zelfs in het zwembad. Maar ook hier zijn er nadelen. Glijmiddel op siliconenbasis kan moeilijker te reinigen zijn en het is niet compatibel met alle seksspeeltjes, vooral die gemaakt van siliconen. Het kan ook duurder zijn dan glijmiddel op waterbasis.

Dus, welke moet je kiezen?

Het hangt echt af van je persoonlijke voorkeur en behoeften. Als je op zoek bent naar een goedkoop, veelzijdig glijmiddel dat gemakkelijk schoon te maken is, dan is glijmiddel op waterbasis misschien de beste keuze voor jou. Als je echter op zoek bent naar een langdurig glijmiddel dat je kunt gebruiken in water, dan is glijmiddel op siliconenbasis wellicht de betere optie.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat niet alle glijmiddelen gelijk zijn gemaakt. Sommige bevatten ingrediënten die irritatie kunnen veroorzaken, vooral voor mensen met gevoelige huid. Het is altijd een goed idee om de ingrediëntenlijst te controleren en een patchtest te doen voordat je een nieuw product volledig gebruikt.

Kies voor comfort

Uiteindelijk is het kiezen van het juiste glijmiddel een persoonlijke beslissing die afhangt van je eigen unieke behoeften en voorkeuren. Of je nu kiest voor glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis, het belangrijkste is dat je je comfortabel en tevreden voelt met je keuze. Immers, het doel van glijmiddel is om je seksuele ervaring te verbeteren, en dat is iets dat voor iedereen anders is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »