Body Lube

Wanneer je wat extra plezier wilt beleven tijdens de seks, dan kan je bijna niet om een goed glijmiddel heen. Om het beste glijmiddel voor jou te kunnen kiezen moet je een aantal dingen weten.

Water of siliconen

Glijmiddel, ook wel massageolie genoemd, bestaat in de basis uit twee categorieën: op waterbasis en op siliconen basis. Dit zijn ook de twee soorten die het meest veelzijdig zijn in het gebruik.
Er zijn diverse glijmiddelen waarbij een sensatie verhogend element is toegevoegd, of een smaakje. Maar ook die vallen onder de twee basis categorieën.

Vaginaal of anaal

Voor het beste glijmiddel zoek ik naar een veelzijdige gel die gebruikt kan worden voor zowel vaginale en anale seks, masturberen én die gebruikt kan worden met condooms en seksspeeltjes. Vooral de combinatie van latex en een glijmiddel is van belang.

Water basis

Glijmiddel op waterbasis is de meest verkrijgbare. Dit maakt hem ook meestal de goedkoopste want de hoge productie drukt vanzelf de productiekosten. Waterbasis is goed glijmiddel dat het dichts bij natuurlijk vaginaal vocht of spuug in de buurt komt. Waterbasis glijmiddel is altijd zeer geschikt voor het gebruik met speeltjes.

Glijmiddel op waterbasis droogt sneller op dan andere soorten glijmiddel, waardoor het enigszins plakkerig kan worden als het opdroogt. Dit kan je voorkomen door opnieuw glijmiddel aan te brengen als het op gaat drogen, of zelfs een beetje water is meestal al voldoende. De snelle verdamping zorgt er wel vaak voor dat je iets meer gebruikt van dit glijmiddel.

Siliconen

Door de siliconen in glijmiddel gaat de gel langer mee, waardoor je het meestal slechts één keer hoeft te gebruiken tijdens de seks. Daarnaast kan het ook onder de douche of in de jacuzzi gebruikt worden.

Glijmiddel op siliconenbasis kan prima gebruikt worden met condooms. Wanneer je echter aan de slag gaat met seksspeeltjes en glijmiddel met siliconen, pas dan op dat de gel de speeltjes niet beschadigt of week maakt. Eerst even testen is het beste.

Siliconen zijn meestal veilig omdat de siliconen een dun laagje op je huid vormen, waardoor het glijmiddel niet opgenomen wordt door de huid. De poriën van je huid zitten dan al vol met siliconen.

Natasha’s keuze

Mijn keuze is absoluut en zonder twijfel glijmiddel op siliconen basis. Wel even oppassen met je meubels want Frank en ik hebben al een bankstel en een antieke stoel die vroeger van mijn oma was verpest met vlekken die er nooit meer uit gaan.

1 gedachte over “Glijmiddel, welke kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »