Glijmiddel kies waterbasis of siliconenbasis?

Glijmiddel op waterbasis, of juist op siliconen?

Glijmiddel is leuk en prettig tijdens de seks. Alles glibbert en glijdt en iedereen voelt zich er prettig bij. Er zijn grofweg twee verschillende soortenglijmiddel: op waterbasis en op siliconenbasis. We zijn uitleg verschuldigd.

Wat is het verschil tussen glijmiddel op waterbasis en glijmiddel op siliconenbasis?

Glijmiddel op waterbasis en glijmiddel op siliconenbasis zijn twee verschillende soorten glijmiddel die beide worden gebruikt om seksuele activiteiten gemakkelijker en comfortabeler te maken. Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee soorten glijmiddel:

  1. Ingrediënten: Glijmiddel op waterbasis wordt gemaakt met water en andere natuurlijke oliën of chemicaliën, terwijl glijmiddel op siliconenbasis wordt gemaakt met siliconenolie.
  2. Gebruik met condoom: Glijmiddel op waterbasis is veilig om te gebruiken met condoom, terwijl glijmiddel op siliconenbasis niet veilig is om te gebruiken met condoom omdat het kan beschadigen.
  3. Duurzaamheid: Glijmiddel op siliconenbasis blijft langer vochtig dan glijmiddel op waterbasis, wat betekent dat je het minder vaak hoeft bij te werken.
  4. Reiniging: Glijmiddel op waterbasis is gemakkelijker te verwijderen met water en zeep dan glijmiddel op siliconenbasis, wat kan worden opgelost met speciale reinigingsmiddelen.
  5. Gebruik met speeltjes: Glijmiddel op siliconenbasis kan beschadigen wanneer het wordt gebruikt met sommige seksspeeltjes gemaakt van siliconen of rubber, terwijl glijmiddel op waterbasis daar geen problemen mee heeft.

Voordelen en nadelen

Het is belangrijk om te onthouden dat elk type glijmiddel zijn eigen voor- en nadelen heeft en dat het belangrijk is om te kiezen voor het type glijmiddel dat het beste bij je behoeften past. Als je twijfelt over welk type glijmiddel je moet kiezen, is het het beste om professioneel advies te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »