Zo hé, dat is een kleintje

Lengte van de penis en vruchtbaarheid

De invloed van plastic en chemische stoffen op de grootte van de penis en de vruchtbaarheid is een zorgwekkend probleem. Onderzoek uitgevoerd door Australische professoren Dr. Andrew Pask en Dr. Mark Green heeft aangetoond dat de aanwezigheid van bepaalde chemicaliën, zoals ftalaten, parabenen en teflon, in ons voedsel en dagelijkse producten leidt tot kleinere penissen bij mannen en zelfs invloed kan hebben op de vruchtbaarheid. Deze schadelijke stoffen worden aangetroffen in pesticiden, tandpasta’s, schoonheidsproducten en anti-aanbakpannen.

Afname van 12,5 procent

Volgens een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism kan de lengte van een penis met maar liefst 12,5 procent afnemen als gevolg van blootstelling aan deze stoffen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat teflon ook de mobiliteit van zaadcellen negatief beïnvloedt.

Medisch gezien van belang

De lengte van de penis blijkt ook medisch gezien van belang te zijn. Een studie aan de universiteit van Utah wees uit dat mannen met vruchtbaarheidsproblemen gemiddeld een kortere penis hadden dan mannen zonder dergelijke problemen. Dit verband tussen penislengte en vruchtbaarheidsproblemen was significant. Een penis van 5 of 6 centimeter kan zelfs problemen veroorzaken bij het diep genoeg in de vagina brengen van sperma.

Hoewel de grootte van de penis niet allesbepalend is voor seksueel genot, speelt het soms wel een rol voor vrouwen. Een grotere penis kan de vagina beter stimuleren en dieper doordringen. Ik geef de voorkeur aan groot, hoe groter hoe fijner.

Natascha

Geen raketwetenschap

Het bepalen van wat als klein, gemiddeld of groot wordt beschouwd, is geen exacte wetenschap. Verschillende onderzoeken hebben geprobeerd om schoenmaat, vingerlengte en neusgrootte te koppelen aan penislengte, maar deze correlaties zijn niet wetenschappelijk onderbouwd. Testosteronspiegels lijken echter wel invloed te hebben op verschillende lichaamskenmerken, waaronder mogelijk ook penislengte.

Stijve van 11 tot 20 cm

Over het algemeen wordt een slappe penis tussen de 6 en 11 centimeter als normaal beschouwd, terwijl een erecte penis tussen de 11 en 20 centimeter als normaal wordt gezien. Een penis wordt beschouwd als een micropenis als deze slap kleiner is dan 3,8 centimeter, terwijl een grote penis een lengte heeft van meer dan 11,5 centimeter in slappe toestand. Bij een erectie zijn deze grenzen respectievelijk 7 en 21 centimeter.

Geen zorgen meteen

Het is natuurlijk wel zo dat penislengte slechts één aspect is van seksuele tevredenheid en dat er vele andere factoren zijn die bijdragen aan een bevredigend seksleven.

Bronnen:

  1. Onderzoek naar de invloed van plastic en chemicaliën op penislengte en vruchtbaarheid: Dr. Andrew Pask en Dr. Mark Green.
  2. Onderzoek aan de Universiteit van Utah over penislengte en vruchtbaarheidsproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »