Schone vagina

Niets is vervelender als je een spannende swingersdate hebt en je vindt dat je vagina niet fris ruikt. Wees maar gerust, de oplossing is nabij en bedenk: je vagina ruikt nou eenmaal niet naar roosjes. Toch kan er wel iets aan de hand zijn als je daaronder iets anders ruikt dan gebruikelijk. Laten we eens de zaak grondig doornemen zodat jij met een gerust hart naar je date kunt.

1. Hygiëne

De meest logische tip om van onder niet te ruiken is natuurlijk, wassen, wassen, wassen. Wanneer vagina’s sterk ruiken, heeft dit vaak te maken met een ophoping aan bacteriën. Gebruik hierbij GEEN zeep: lauwwarm water is hierbij voldoende! Is de geur te sterk sterk, dan loont het zich om een bezoekje aan de huisarts te brengen. Het zou dan best eens kunnen zijn dat je een infectie hebt opgelopen en dat dat de reden van de sterke geur is. Naar de dokter met een dergelijke klacht staat misschien niet heel hoog op je verlanglijstje, maar bedenk wel dat een infectie alleen maar erger kan worden als je er niets tegen doet. Dit kan op den duur zelfs onvruchtbaarheid veroorzaken.

2. Wassen

Vergeet meteen alle reclame voor producten voor een schone en geurvrije vagina: aan water heeft ze meer dan genoeg. Sterker nog, zulke producten (denk aan vaginale douches of reinigingsdoekjes) kunnen de PH-waarde alleen maar uit balans brengen. Dit maakt de boel daaronder alleen maar gevoeliger voor allerlei infecties. 

3. Broeien

Op warme dagen kan het extra broeien in je onderbroekje en kan het dus ook dat je vagina stinkt. Daarom is het altijd aan te raden om katoenen ondergoed te dragen, zeker als het warm weer is. Katoen ademt en zorgt ervoor dat er minder bacteriën de kans krijgen om geurtjes te veroorzaken. Verwissel je slipje elke dag en eventueel twee keer per dag als het nodig is, zo maak je de kans dat je vagina heftig ruikt extra klein. Tussen het wisselen naar een schone slip kan je altijd met een beetje lauwwarm water de boel even opfrissen.

Lekker fris ruiken willen we allemaal

4. Veilige seks

Pas een beetje op met seks, vooral met anale seks. Een reden voor een stinkende vagina kan zijn dat je een infectie tussen je benen hebt. Zo’n infectie kan bijvoorbeeld komen doordat de penis van je bedpartner net gewassen is na anale seks. De bacteriën die huishouden in je achterste kunnen vervolgens een infectie veroorzaken in je vagina. Ook na vaginale seks is het belangrijk dat je goed voor je vagina zorgt. Is je partner in jou klaargekomen? Probeer dan goed uit te lekker boven de wc en maak het idealiter daarna ook even schoon met een lauwwarm washandje. Of neem een verfrissende vaginale douche!

5. Menstrueren

Nog een reden waarvoor je niet ongerust hoeft te zijn. Dat je vagina ‘ruikt’ kan misschien ook te maken hebben met ongesteldheid. Althans, het is belangrijk je tampon regelmatig te verwisselen. Hou ongeveer twee uur aan. Zet een alarmpje aan op je mobiel. Je kunt er namelijk niet alleen een stinkende vagina van krijgen, maar je hebt ook kans op nare ziektes. 

6. Afvegen

Veeg je vagina voorzichtig na het plassen. Veeg ook niet te ver van achteren naar voren. Zo vergroot je de kans dat je bacteriën van je anus afveegt op je vagina, zie puntje vier. Deppen werkt beter en anders liever van voren naar achteren vegen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »