Waarom 90% van de mensen plast onder de douche

Plassen onder de douche

Het is een onderwerp dat vaak wordt vermeden in beleefde gesprekken, maar het is een feit dat de overgrote meerderheid van ons het doet. Ja, we hebben het over plassen onder de douche. Volgens verschillende onderzoeken en enquêtes plast maar liefst 90% van de mensen regelmatig onder de douche. Maar waarom doen we dit? Wat zijn de verrassende redenen achter deze gewoonte die we allemaal delen, maar zelden bespreken?

Als eerste is het gemak

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende reden: gemak. Het is een eenvoudige kwestie van efficiëntie. Je bent al naakt, het water loopt al, en de afvoer is daar beneden. Het is een kwestie van twee vliegen in één klap slaan. Bovendien, wie wil er nu uit de warme, ontspannende douche stappen om op een koud toilet te zitten?

Een andere reden is waterbesparing

Het klinkt misschien verrassend, maar plassen onder de douche kan eigenlijk een milieuvriendelijke keuze zijn. Een gemiddeld toilet gebruikt ongeveer 6 liter water per spoeling, terwijl een douche slechts ongeveer 2 liter water per minuut gebruikt. Dus als je onder de douche plast, bespaar je potentieel liters water per dag. Dat telt op in de loop van een jaar!

Het milieu

Maar er is meer aan de hand dan alleen praktische en milieuredenen. Plassen onder de douche kan ook een vorm van rebellie zijn, een kleine daad van vrijheid in onze anders zo gereguleerde levens. Het is een van de weinige dingen die we kunnen doen zonder dat iemand ons vertelt dat het niet mag. Het is een klein, ondeugend geheim dat we allemaal delen, een stille daad van verzet tegen de normen van de samenleving.

Therapeutisch

Bovendien kan plassen onder de douche ook therapeutisch zijn. Het warme water van de douche kan helpen om de spieren te ontspannen en de blaas te legen, wat vooral nuttig kan zijn voor mensen die last hebben van urineweginfecties of andere soortgelijke aandoeningen. Het kan ook helpen om stress te verminderen, omdat het een vorm van ontspanning en loslaten is.

Hygiënischer

Tot slot is er nog een reden die misschien wel de meest verrassende van allemaal is: plassen onder de douche kan eigenlijk hygiënischer zijn dan plassen op het toilet. Wanneer je op het toilet plast, kunnen er kleine spetters urine op de toiletbril, de vloer of zelfs op jezelf terechtkomen. Maar als je onder de douche plast, wordt alles onmiddellijk weggespoeld, waardoor de kans op bacteriële contaminatie wordt verminderd.

Dus daar heb je het, de verrassende redenen waarom 90% van de mensen onder de douche plast. Of het nu gaat om gemak, waterbesparing, rebellie, therapie of hygiëne, het is duidelijk dat deze gewoonte meer voordelen heeft dan je op het eerste gezicht zou denken. Dus de volgende keer dat je onder de douche stapt, weet dan dat je in goed gezelschap bent. En wie weet, misschien zul je zelfs een beetje extra genieten van die kleine daad van rebellie.

Translate »