Swingers, wat zijn dat eigenlijk

swingers

Als je google gebruikt om op te zoeken wat swingers zijn, dan kom je nogal wat tegen. Swingers zijn natuurlijk niet alleen mensen die lekker dansen op bepaalde muziek, maar ook stellen met een bepaalde levensstijl. Een stijl waarin partnerruil vaak centraal staat.

Monogamie

Heden ten dage en zeker in Europa is monogamie de ‘standaard’. Je verbindt je, vaak levenslang, aan één partner waar je seks mee hebt. En toch is die standaard iets aan het afbrokkelen. En het is te makkelijk om te zeggen dat ‘altijd kaas op je brood’ ook niet eeuwig lekker blijft, of dat ‘verandering van spijs doet eten’. Nee, zolang beide partners overeenstemming bereiken over het het gegeven met meer partners seks te bedrijven dan kan dat een grote aanvulling zijn op de beleving van hun eigen relatie. Daarnaast is het natuurlijk ook nog een zeer spannende bezigheid.

Het is geen vreemd gaan

Als er al zoiets bestaat als gecontroleerd vreemdgaan, dan zou dat swingen heten. lWanneer je seks hebt met een of meerdere anderen zonder dat je partner hier vanaf weet heet dat vreemdgaan. Maar besluit je nu samen om op seksuele ontdekkingsreis te gaan en seks te hebben met andere(n), dan is er natuurlijk geen enkele sprake van vreemdgaan

Swingen is een vorm van intieme vriendschap tussen twee of meerdere stellen of koppels. Tussen beide partners van het swingerpaar moet een liefdesband bestaan of ze moeten gehuwd zijn. Alleen bij hen is het ruilen van partner swingen.

Wikipedia

Toevoeging

Het is belangrijk om te weten dat swingen alleen goed gaat als je een toevoeging zoekt, geen vervanging. Veel mensen denken ook dat intimiteit alleen maar tussen stellen bestaat en dat swingen zonder gevoel of intimiteit is. Niets is minder waar. Gaat het in het begin nog om een avondje of nachtje seks, gaandeweg ontstaan niet zelden vriendschappen of vaste swingrelaties. Er zijn voorbeelden te over van stellen die al jarenlang seks hebben met elkaar, maar ook met zijn vieren daagjes uit gaan, of zelfs met kinderen en al op vakantie gaan naar het buitenland.

Vroeger

Vroeger, in de flowerpower tijd werd er een opmerkelijk fenomeen geboren: sleutelruil. Na afloop van een gezellig avondje werden huissleutels in een kom of bak verzameld. Bij vertrek deden de heren een greep in de bak en bracht de nacht door bij de dame van wie de huissleutel was en was de partnerruil geboren, al was dat natuurlijk wel zonder het bijzijn van hun eigen partners. Iets dat in het moderne swingen een stuk minder vaak voorkomt.

In de jaren ’60 werd het fenomeen ‘sleutelruil’ bedacht.

Natascha

Vormen van swingen

De meest lichte vorm van swingen is die waarbij de partners van twee of meer koppels flirten met elkaar. Een andere zachte vorm van swingen is wat de Fransen “mélangisme” noemen, waarbij een echtpaar streelt en zoent met een ander echtpaar. “Same-room”-seks is een onechte vorm van swingen. Twee of meer paren vrijen in dezelfde ruimte, maar elk met zijn eigen partner. Dit houdt een voyeuristisch en exhibitionistisch element in. In het Engels wordt de term “soft swap” gebruikt voor die vorm van partnerruil waarbij niet gepenetreerd wordt.
De echtparen ruilen van partner om te kussen, strelen, of in een verdergaande vorm voor fellatio of cunnilingus. Met de term “full swap” bedoelt men dan een volledige vorm van partnerruil met penetratie.

Wapdate

Wat bij homoseksuelen de “chemdate” wordt genoemd, wordt in de swingwereld als “wapdate” omschreven. Hierbij wordt tijdens de gezamenlijke date door beide, c.q. meerdere stellen drugs (veelal xtc, ghb, ketamine, lachgas of poppers) gebruikt om hen te helpen om in een liefdesflow te komen, de seks langer vol te kunnen houden, en/of zich minder geremd te voelen. Bij deze mensen, en met name de GHB gebruikers, is het vaak zo dat ze uit zichzelf niet in de juiste flow/sfeer komen om de gezamenlijke seksualiteit te beleven

wapdate, chemdate, soft-swap, full-swap, er is veel te beleven voor swingers

Natascha

Swingers hebben dus seks met een ander stel, meerdere stellen (orgie) of één persoon (trio), maar daarbinnen zijn nogal wat stromingen en vormen die allemaal niet zeer strak omlijnd zijn.Exhibitionisme bijvoorbeeld: je vindt het fijn om tijdens seks met een ander bekeken te worden door andere(n). De tegenhanger is voyeurisme: je vindt het fijn om te kijken hoe anderen seks hebben.

Peak swap

Peak swap is het hebben van seks met een ander dan je partner, maar het hoeft niet persé swingen te zijn.
Groepsseks zegt het al: seks hebben met meerdere partners die in dezelfde ruimte en op dezelfde tijd aanwezig zijn. Een trio is vaak één man, twee vrouwen, niet zelden als onderdeel van een vriendschap en omdat de vrouw bi-seksueel is of bi-seksuele gevoelens heeft. Veel stellen zien dit als een extra toevoeging aan hun relatie.

BDSM omvat heel veel, zoals onderdanigheid, dominantie, spanking, bondage etc. etc. 

Swingers op SDC

Wil jij vandaag nog mensen ontmoeten waarmee je kunt swingen? Maak een profiel aan bij SDC

2 gedachten over “Swingers, wat zijn dat eigenlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »