Seks in de jacuzzi, wat doe dat met de hygiene?

Seks in de jacuzzi

Het is een romantisch beeld dat vaak in films en tv-shows wordt afgebeeld: een stel dat zich overgeeft aan passie in de warme, borrelende wateren van een jacuzzi. Maar terwijl dit scenario ongetwijfeld zijn aantrekkingskracht heeft, is het belangrijk om te overwegen wat de impact van seks in de jacuzzi kan zijn op de hygiëne.

Broedplaatsen

Laten we beginnen met het feit dat jacuzzi’s, zelfs zonder de toevoeging van seksuele activiteit, broedplaatsen kunnen zijn voor bacteriën en andere ziekteverwekkers. Dit komt omdat het warme, vochtige milieu van een jacuzzi ideaal is voor de groei van micro-organismen. Bovendien kunnen de chemicaliën die worden gebruikt om het water schoon te houden, zoals chloor, worden afgebroken door organisch materiaal zoals huidcellen, zweet en ja, lichaamsvloeistoffen die tijdens seks kunnen worden uitgewisseld. Dit betekent dat zelfs een schijnbaar schoon bubbelbad een verborgen risico kan vormen voor infecties.

SOI’s

Nu, voeg seks toe aan de mix en de potentiële hygiënische problemen nemen toe. Ten eerste is er het risico van seksueel overdraagbare infecties (SOI’s). Hoewel het water in een jacuzzi SOI’s niet noodzakelijkerwijs zal doden, zal het ze ook niet verspreiden. Echter, als een persoon al een SOI heeft, kan seks in een jacuzzi het risico op overdracht verhogen, omdat het water als smeermiddel kan dienen en kleine scheurtjes in de huid kan veroorzaken die de overdracht van infecties kunnen vergemakkelijken.

Irritatie van je vagina

Bovendien kan de combinatie van warm water en seksuele activiteit leiden tot vaginale irritatie bij vrouwen. Dit komt omdat het warme water de natuurlijke smering van de vagina kan verminderen, wat kan leiden tot ongemak en zelfs pijn tijdens en na de seks. Bovendien kan het chloor in het water de pH-balans van de vagina verstoren, wat kan leiden tot een verhoogd risico op bacteriële vaginose en schimmelinfecties.

Dus, wat betekent dit allemaal?

Betekent dit dat je de droom van stomende jacuzzi-seks moet opgeven? Niet noodzakelijkerwijs. Er zijn stappen die je kunt nemen om de hygiënische risico’s te minimaliseren. Ten eerste, zorg ervoor dat de jacuzzi goed wordt onderhouden en regelmatig wordt schoongemaakt en gedesinfecteerd. Ten tweede, overweeg om een condoom te gebruiken, zelfs in het water, om het risico op SOI’s te verminderen. Ten derde, als je een vrouw bent, overweeg dan om na de seks een douche te nemen om eventuele chemicaliën die irritatie kunnen veroorzaken, weg te spoelen.

Kortom, terwijl seks in de jacuzzi zeker zijn charmes heeft, is het belangrijk om bewust te zijn van de mogelijke hygiënische risico’s. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en een beetje gezond verstand, kun je echter nog steeds genieten van een beetje waterpret zonder je gezondheid in gevaar te brengen.

Translate »