Ik wil seks maar mijn man niet

Man zegt nee

Het is een zachte zomeravond, de kinderen zijn naar bed en je hebt net een romantische film gekeken. Je voelt je ontspannen, geliefd en verlangt naar intimiteit met je man. Maar als je naar hem kijkt, zie je dat hij al half in slaap is gevallen op de bank. Je voelt een steek van teleurstelling en vraagt je af: waarom wil ik meer seks dan mijn man?

Bron van onzekerheid

Het is een vraag die veel vrouwen zichzelf stellen en het kan een bron van frustratie en onzekerheid zijn. Maar het is belangrijk om te onthouden dat je niet alleen bent. Het libido, of seksuele verlangen, varieert sterk van persoon tot persoon en kan in de loop van de tijd veranderen. Het is volkomen normaal dat partners niet altijd op hetzelfde niveau zitten.

Veel factoren

Het kan verleidelijk zijn om je man te beschuldigen van het niet voldoen aan je behoeften, maar het is belangrijk om te begrijpen dat een laag libido vaak niets te maken heeft met een gebrek aan liefde of aantrekkingskracht. Het kan worden beïnvloed door een hele reeks factoren, waaronder stress, vermoeidheid, gezondheidsproblemen en medicatie.

Dus, wat kun je doen als je meer seks wilt dan je man? Het eerste wat je moet doen, is open en eerlijk communiceren. Vertel je man hoe je je voelt zonder hem te beschuldigen of te bekritiseren. Het kan zijn dat hij zich niet eens bewust is van het probleem, of dat hij zich schaamt om erover te praten.

Raadpleeg een therapeut

Het kan ook nuttig zijn om samen een arts of therapeut te raadplegen. Zij kunnen helpen om eventuele onderliggende gezondheidsproblemen aan te pakken en kunnen advies geven over hoe je je seksleven kunt verbeteren. Het kan zijn dat je man baat heeft bij een verandering in levensstijl, zoals meer bewegen, gezonder eten of minder alcohol drinken.

Stel je verwachtingen bij

Daarnaast kan het nuttig zijn om je verwachtingen bij te stellen. Het is niet realistisch om te verwachten dat je seksleven altijd op hetzelfde niveau zal zijn als in het begin van je relatie. Het is normaal dat het verlangen naar seks in de loop van de tijd verandert en dat er periodes zijn waarin je minder seks hebt.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat intimiteit niet alleen om seks draait. Er zijn veel andere manieren om dicht bij elkaar te zijn en je verbonden te voelen, zoals knuffelen, kussen, hand in hand lopen of samen tijd doorbrengen. Deze momenten van intimiteit kunnen net zo bevredigend zijn en kunnen helpen om het verlangen naar seks te verminderen.

Tot slot, probeer geduldig en begripvol te zijn.

Het kan tijd kosten om een oplossing te vinden en het is belangrijk om je man de ruimte te geven die hij nodig heeft. Het is ook belangrijk om je eigen behoeften niet te negeren. Zoek manieren om jezelf tevreden te stellen, of dat nu door masturbatie, het lezen van erotische literatuur of het kijken naar romantische films is.

Het overbruggen van de libido-kloof kan een uitdaging zijn, maar met open communicatie, begrip en geduld, is het mogelijk om een evenwicht te vinden dat voor jullie beiden werkt. En onthoud: je bent niet alleen. Er zijn veel vrouwen die zich precies zo voelen als jij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »