Het geheim van de omgekeerde ananas

Omgekeerde ananas

Posters, sculpturen, en beddengoed met ananaspatronen zijn al lang populair in interieurdesign. Maar interessant genoeg heeft dit fruit ook een speciale plek gekregen binnen de swingersgemeenschap, waardoor het een dubbele betekenis heeft gekregen. Anja kwam dit op een onverwachte manier te weten toen ze, nietsvermoedend, op het strand verscheen in haar ananas-bikini. Het lijkt wel alsof niets meer gewoon onschuldig kan zijn.

De ananascode

Anja’s ervaring werd een hit op TikTok, terwijl ze nog onbekend was met de zogenaamde ‘ananascode.’ Samen met haar echtgenoot, beide gekleed in kleding met ananasprint, trokken ze de aandacht op het strand, zonder enige intentie om te swingen.

Als Anja slechts eerder had geweten wat de ananas voor sommigen betekent:

De gastvrije ananas

Historisch gezien is de ananas al lang een symbool van gastvrijheid. In het Caribisch gebied plaatsten mensen vroeger een ananas bij hun ingang als teken dat gasten welkom waren. Deze traditie is opgepikt door Amerikaanse swingers die de ananas nu gebruiken als discreet communicatiemiddel.

De praktijk is vrij eenvoudig. Wie openstaat voor nieuwe, spannende ontmoetingen, plaatst een ananas omgekeerd in hun winkelwagentje tijdens het boodschappen doen. Dit dient als een signaal naar andere swingers. Het thema strekt zich ook uit naar huisdecoratie, waarbij sommige mensen een ananaslamp bij de voordeur plaatsen of een ananasornament voor het raam zetten als ze een feestje hebben. Kleding, inclusief bikini’s, shirts, sieraden en tijdelijke tattoos met omgekeerde ananassen, zijn ook populair en beschikbaar op platforms zoals Etsy.

In Nederland

Mocht je toevallig een ananasplant in je vensterbank hebben en de voorkeur geven aan een monogaam leven, dan is er geen reden voor paniek. Na enig onderzoek blijkt dat de ananascode nog niet echt is overgewaaid naar Nederland.

In Nederland verloopt het contact tussen swingers voornamelijk via gespecialiseerde websites, waar mensen zich met foto’s en al presenteren.

Translate »