Overgang en daten, zo doe je dat

De overgang is het proces waarbij de vrouw haar vruchtbare jaren achter zich laat en op het punt staat om de menopauze te bereiken. De overgang kan een aantal veranderingen en symptomen met zich meebrengen, zoals opvliegers, nachtzweten, stemmingswisselingen en vermoeidheid. Deze symptomen zijn het gevolg van de afname van hormonen zoals oestrogeen en progesteron in het lichaam. De overgang kan voor iedere vrouw anders zijn en de ene vrouw zal meer last hebben van de veranderingen dan de andere. De overgang begint meestal tussen de leeftijd van 45 en 55 jaar, maar kan ook op jongere leeftijd of later beginnen.

Seks tijdens de overgang

Seks kan tijdens de overgang soms anders zijn dan voorheen. Sommige vrouwen ervaren veranderingen in hun libido (seksuele drang) of fysieke reacties tijdens de seks, zoals een afname van natuurlijke lubricatie. Dit kan leiden tot pijn tijdens de seks of moeite om opgewonden te raken.

Manieren om seks aangenamer te maken tijdens de overgang

Er zijn echter manieren om seks tijdens de overgang aangenamer te maken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om voldoende tijd te nemen voor opwinding en om voldoende natuurlijke lubricatie te hebben. Het gebruik van glijmiddel kan ook helpen om pijn tijdens de seks te verminderen. Probeer ook om de seksuele posities te veranderen die pijn veroorzaken of oncomfortabel zijn.

Seksbeleving tijdens de overgang

De overgang kan invloed hebben op de seksbeleving van vrouwen op verschillende manieren. Sommige vrouwen kunnen een afname van hun libido (seksuele drang) ervaren tijdens de overgang. Dit kan komen door de afname van hormonen zoals oestrogeen en progesteron, of door andere fysieke en emotionele veranderingen die tijdens de overgang plaatsvinden.

Toename libido

Andere vrouwen kunnen juist een toename van hun libido ervaren tijdens de overgang, omdat ze zich vrijer voelen nu ze niet meer ongesteld hoeven te worden of zwanger kunnen worden. Veranderingen in het fysieke aspect van seks, zoals een afname van natuurlijke lubricatie of vermindering van de elasticiteit van de vagina, kunnen ook invloed hebben op de seksbeleving.

Voor iedere vrouw verschillend

Het is belangrijk om te onthouden dat de overgang voor iedere vrouw anders is en dat de effecten op de seksbeleving ook van vrouw tot vrouw kunnen verschillen.

dating tijdens de overgang; als je dat zelf wilt is er geen enkel bezwaar!

Natascha

Daten tijdens de overgang

Wanneer je, al dan niet met je partner, wilt daten tijdens de overgang dan moet dat geen enkel probleem zijn. Het feit dat je er al aan denkt geeft al aan dat je er behoefte aan hebt. En je kunt natuurlijk als het op seks aankomt bij een date open kaart spelen en vertellen dat je in de overgang zit.
Maar vertel je dat liever niet dan kan je altijd een beroep doen op hulpmiddelen zoals glijmiddel, al dan niet met wat ‘stiekeme’ hulp van je partner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »