Zo maak je seksspeeltjes het beste schoon

Seksspeeltjes schoonmaken

Het is een zonnige zondagmiddag en je hebt net een heerlijke tijd gehad met je favoriete seksspeeltje. Maar nu komt het minst leuke deel: het schoonmaken. Het is misschien niet het meest opwindende onderwerp, maar het is een essentieel onderdeel van het bezit van seksspeeltjes. Het goed schoonmaken van je speeltjes zorgt ervoor dat ze langer meegaan en helpt bij het voorkomen van infecties. Dus, hoe maak je seksspeeltjes het beste schoon? Laten we dat eens nader bekijken.

Welk materiaal

Laten we beginnen met het materiaal van je speeltje. De manier waarop je een speeltje schoonmaakt, hangt grotendeels af van het materiaal waarvan het is gemaakt. Siliconen, glas, roestvrij staal en plastic speeltjes kunnen bijvoorbeeld worden gereinigd met milde zeep en warm water. Zorg ervoor dat je ze grondig afspoelt om alle zeepresten te verwijderen. Voor een extra grondige reiniging kun je siliconen, glas en roestvrijstalen speeltjes zelfs in de vaatwasser doen. Zorg er wel voor dat je de droogcyclus uitschakelt, want extreme hitte kan je speeltjes beschadigen.

Maar wat als je speeltje is gemaakt van een poreus materiaal zoals jelly rubber of cyberskin? Deze materialen kunnen bacteriën vasthouden, dus het is belangrijk om ze grondig te reinigen. Gebruik een antibacteriële seksspeeltjesreiniger en zorg ervoor dat je het speeltje volledig laat drogen voordat je het opbergt. Het is ook een goed idee om deze speeltjes te bewaren in een stofvrije hoes om te voorkomen dat ze stof en bacteriën aantrekken.

Goed bewaren

Nu we het toch over opbergen hebben, laten we het daar eens over hebben. Het is belangrijk om je seksspeeltjes op een koele, droge plaats te bewaren. Bewaar ze niet in een vochtige badkamer of in de buurt van extreme hitte. Dit kan het materiaal van je speeltjes beschadigen en hun levensduur verkorten. Het is ook een goed idee om elk speeltje apart te bewaren. Als verschillende materialen tegen elkaar wrijven, kunnen ze elkaar beschadigen.

En dan is er nog de kwestie van het schoonmaken van je speeltjes na gebruik. Het is belangrijk om je speeltjes na elk gebruik schoon te maken, zelfs als je ze alleen hebt gebruikt. Bacteriën kunnen zich snel vermenigvuldigen, dus het is het beste om je speeltjes zo snel mogelijk na gebruik schoon te maken. Als je geen tijd hebt om je speeltjes direct na gebruik schoon te maken, overweeg dan om antibacteriële doekjes bij de hand te houden voor een snelle reiniging.

Het schoonmaken van seksspeeltjes is misschien niet het meest opwindende onderwerp, maar het is een essentieel onderdeel van het bezit van seksspeeltjes. Door je speeltjes goed te reinigen en te onderhouden, zorg je ervoor dat ze langer meegaan en dat je ervaringen met hen zo veilig en plezierig mogelijk zijn. Dus de volgende keer dat je klaar bent met je favoriete speeltje, neem dan even de tijd om het goed schoon te maken. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

Translate »