Dating

Natuurlijke libido verhogers

Leestijd: 2 minuten

Kijk, een Viagra kennen we allemaal wel inmiddels. Maar hoe zit het nu echt met oesters, of met chocolade?

Oesters verhogen je libido

Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is waar – oesters kunnen het libido echt verhogen. Ten eerste zijn oesters rijk aan mineraal zink, dat van vitaal belang is voor de gezonde werking van het mannelijke voortplantingssysteem. Dat is alvast een plusje toch.
Ten tweede zijn oesters en andere tweekleppige weekdieren, zoals sint-jakobsschelpen en mosselen, ook rijk aan de zeldzame aminozuren D-asparaginezuur en N-methyl-D-aspartaat. Hiervan wordt verondersteld dat ze de afgifte van testosteron bij mannen, en dus ook het seksueel verlangen, kunnen verhogen. Wetenschappers adviseren om de oesters rauw te eten voor het beste effect. Glibbers zijn het lekkerst met een drupje tabasco.

Chocolade verhoogt je libido

Nee dus. Chocolade is lekker, maar je libido wordt er niet dikker van. Helaas is onderzoek er niet in geslaagd de reputatie van chocolade voor het verhogen van ons libido te onderbouwen. Een Italiaans onderzoek toonde aan dat vrouwen die elke dag chocolade aten, hogere niveaus van seksueel verlangen meldden. Maar de onderzoekers merkten ook op dat deze vrouwen jonger waren dan de niet-chocolade-eters; nadat de resultaten gecorrigeerd werden voor leeftijd op de behoefte in seks, vonden de onderzoekers geen verschil tussen de twee groepen.

Uit onderzoek van de Universiteit van Guelph in Canada blijkt dat fenylethylamine, een voedingsstof die onder andere in chocolade en rode wijn zit, de serotonine- en endorfine waarden in je hersenen kan veranderen. Dit verhoogt je humeur, en je weet maar nooit, mogelijk ook je zin in seks want een goed humeur is de basis voor goede seks tenslotte.

Rode wijn verhoogte je libido

Vergeet de champagne maar, drink rode wijn! Onderzoek van de Universiteit van Florence heeft uitgewezen dat rode wijn de hoeveelheid geslachtshormoon testosteron bij mannen kan verhogen doordat het de secretie in de urine blokkeert. Een andere studie heeft uitgewezen dat het dagelijks drinken van één à twee glazen rode wijn per dag je seksuele verlangen kan verhogen. Meer glazen is af te raden want dan ga je met een dubbele tong praten.

Saffraan verhoogt je libido

In saffraan vinden we crocine, de werkzame stof die je lustgevoelens zou kunnen verhogen. Zo concluderen wetenschappers van de New Delhi University die onderzoek gedaan hebben naar vermeende afrodisiaca. Maar, er is meer onderzoek nodig om te begrijpen hoe crocine dit doet.

Maca verhoogt je libido

Maca is een wortel die traditioneel in Peru wordt gebruikt om het libido en de vruchtbaarheid te verhogen. In een acht weken durend onderzoek onder volwassen mannen tussen de 21 en 56 jaar hebben Peruaanse wetenschapers aangetoond dat de mannen die maca gebruikten, een verhoogd seksueel verlangen hadden in vergelijking met de placebogroep.

Cannabis verhoogt je libido

Bij cannabis kan het twee kanten op. Het kan je libido verhogen, maar ook verlagen. Het effect van een drug wordt bepaald door de drug, de set en de setting. Kort gezegd: welke drug en hoe veel neem je, wat is de staat van je lichaam en geest en in welke omgeving gebruik je.

Afhankelijk van je set en setting kan cannabis libido verhogend of verlagend werken.

Bij een (te) hoge dosis verlaagt cannabis je remmingen, maar kan het ook bij minder ervaren gebruikers leiden tot minder zin in seks of mindere prestaties. Langdurig gebruik van cannabis heeft ook meer negatieve effecten. Het kan leiden tot een lager testosteron niveau en minder zin in seks.

Natascha, onderdeel van een stel dat al enige jaartjes meeloopt in de wereld van swingers. Nadat ik voor een bekend tijdschrift een tijd onder een pseudoniem heb geschreven, werd het tijd om mijn hersenspinsels en ervaringen op een eigen website te delen met jullie op een eigen website. Ik heb een enorme ervaring opgedaan in de wereld van swingers, waar ik speciaal voor swingers georganiseerde cruises meemaakte. Maar ook bezoeken aan erotische dancefeesten, parenclubs en privéfeesten behoren tot mijn bagage. Het laat zich raden dat de voorraad verhalen over mijn avonturen vrijwel onuitputtelijk is en zelfs nog steeds wordt uitgebreid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *