Naar een parenclub, hoe vertel je dat je partner?

Parenclub bezoeken voor het eerst, zo pak je dat aan

Zoek je naar meer opwinding in je liefdesleven, vooral op seksueel gebied? Misschien wil je een extra dimensie, een erotisch avontuur om het genot te verhogen. Het bezoeken van een parenclub kan zo’n stap zijn. Maar hoe breng je dit ter sprake bij je partner?

Bespreek wat je er wilt doen

Het kan angst oproepen om de ander te kwetsen als je zegt dat je iets nieuws wilt uitproberen. Praten over je verlangens kan lastig zijn, vooral binnen een monogame relatie. Een bezoek aan een parenclub betekent echter niet automatisch dat je met anderen het bed deelt. Veel koppels gaan naar zo’n club om te genieten van de erotische omgeving, of van het idee dat anderen ze bezig zien. Met deze gedachten in je achterhoofd, kan het gesprek misschien makkelijker worden aangevat. Open communicatie over je wensen kan de intimiteit tussen jullie versterken.

Kies een goed moment

Het juiste moment om dit te bespreken hangt af van de situatie. Het is beter om dit niet tussen het hoofdgerecht en dessert te gooien. Een goed moment kan zijn na het lezen van een artikel over parenclubs, of na een gerelateerd tv-programma.

Vertel wat jou boeit

Ben duidelijk over waarom een bezoek aan een parenclub jou interessant en spannend lijkt. Benadruk dat het niet is omdat je partner tekort schiet, maar dat je iets extra’s wilt toevoegen. Praat vanuit jezelf en wees eerlijk over je motivaties. Geef je partner de tijd om te verwerken wat je hebt gezegd. En als je partner na al je uitleg en suggesties toch ‘nee’ zegt, respecteer dan die beslissing.

Leg uit wat een parenclub is

Als je over een parenclub wilt praten, is het handig om goed uit te kunnen leggen wat het is. Kort gezegd is een parenclub een erotische uitgaansgelegenheid waar mensen met hun partner of anderen seks kunnen hebben, of gewoon van de sfeer kunnen genieten. Seks hebben, met wie dan ook, is absoluut geen verplichting.

Eerder naar binnen voor beginners

Sommige clubs organiseren avonden waar je eerder naar binnen mag voor uitleg. Je kunt dan zelf besluiten of je wilt blijven of niet. Kijk op de websites van verschillende clubs om te zien of het aanbod je aanspreekt. Valt een club de eerste keer tegen? Er zijn er genoeg!

Feiten over parenclubs

Hier zijn nog enkele feiten over parenclubs: De weekenden zijn meestal gereserveerd voor koppels en vaak ook voor alleenstaande vrouwen of twee vrouwen samen. Voor alleenstaande mannen gelden vaak specifieke dagen. Entreegeld voor de club is meestal inbegrepen bij de drankjes en buffetten. Kijk bij de parenclub waar je heen wilt wat de entree is en wat je daarvoor krijgt.

Procedure als je binnen bent

Je gaat in normale uitgaanskleding naar de club. Eenmaal binnen berg je je spullen op in een kluisje, inclusief je telefoon – niemand wil het risico lopen dat er foto’s worden gemaakt! De meeste parenclubs hebben een of meer bars en een DJ, zodat je kunt dansen en op een ongedwongen manier andere mensen kunt leren kennen.

Dresscode

Op een bepaald moment geldt er een ‘dresscode’ waarbij het de bedoeling is dat iedereen (die dat nog niet heeft gedaan) zich omkleedt in sexy lingerie.

Erotische ruimtes

Naast de algemene ruimtes zoals de bar, het buffet en de dansvloer, zijn er erotische ruimtes. Hier kunnen jij en je partner, of jij en anderen, intiem zijn. Afhankelijk van de club zijn er ruimtes voor stellen, groepen en kamers waar je kunt kijken of bekeken kunt worden. Vaak is er ook een bubbelbad.

Gemiddelde leeftijd bezoekers

De gemiddelde leeftijd van bezoekers aan een parenclub ligt tussen de 30 en 55, met variatie naar boven en beneden. De leeftijd varieert ook afhankelijk van de club en de thema’s. De website geeft meestal een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Soort bezoekers

Wie bezoekt parenclubs? Simpel gezegd, iedereen die zin heeft in een erotische avond uit, met of zonder de intentie om seks te hebben met anderen. Dat betekent dus mensen van alle soorten, maten, leeftijden en uiterlijk. Als je benaderd wordt door iemand die je niet aantrekkelijk vindt, is een vriendelijk ‘nee, bedankt’ voldoende.

Gedragsregels

Er zijn enkele gedragsregels in een parenclub. Hygiëne is belangrijk. Vrouwen nemen meestal het initiatief om anderen te benaderen. Sexy kleding is gewenst, en matig met alcohol. De belangrijkste regel: nee = nee!

Wat als je een bekende tegenkomt?

Dat kan gebeuren. Realiseer je dat zij net als jullie spanning zoeken in een parenclub. Je kunt erover praten, maar een simpele begroeting is ook voldoende. Respecteer de ongeschreven regel: wat er in de club gebeurt, blijft in de club.

Maak goede afspraken en hou je daar aan

Het is cruciaal om afspraken te maken voordat je een parenclub bezoekt. Wat willen jullie wel en wat niet? Hoe geef je aan dat je het niet meer naar je zin hebt zonder discussie? Als je besluit dat seks met anderen mogelijk is, zijn condooms een must. Die worden in bijna elke club gratis aangeboden.

Geniet ervan

Het belangrijkste is dat je allebei geniet van de ervaring. Ga met een open houding en laat dingen gebeuren. Bespreek na afloop samen hoe je het vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »