Kan je vagina té schoon zijn?

Vagina

We willen allemaal graag schoon zijn voor onze partners, en het idee van een vaginale detox lijkt op het eerste gezicht misschien goed. Echter, het is belangrijk om te weten dat een vaginale detox potentieel gevaarlijk kan zijn. De vagina is een complex systeem met zijn eigen belangrijke organismen en bacteriën die daar natuurlijk aanwezig moeten zijn. We willen benadrukken dat het detoxen van de vagina, op welke manier dan ook, vaak geen goed idee is.

TTS

Het risico van een vaginale detox Toxisch Shock Syndroom (TSS) is een complicatie die gekoppeld is aan bacteriële infecties, vaak geassocieerd met het gebruik van tampons. Naast TSS zijn er andere risicofactoren die de vaginale gezondheid kunnen bedreigen. Een bedrijf genaamd Embrace Pangaea verkoopt momenteel “Pussy Pearl Detox”-kits, waarbij parels met kruiden gedurende 72 uur in de vagina worden geplaatst om de baarmoeder te reinigen en vermeende “gifstoffen” weg te spoelen. Deze aanbevolen tijd is zes keer langer dan wat veilig is voor het dragen van een tampon. Bovendien zijn er andere pakketten op de markt die beweren de gezonde vaginale bacteriën te bevorderen.

Zelfreinigend

De vagina is zelfreinigend Dr. Jennifer Gunter, een Amerikaanse gynaecoloog, heeft een blogpost geschreven waarin ze de beweringen van een bedrijf weerlegt. Ze benadrukt dat deze producten en kruiden niet zijn getest voor vaginaal gebruik. De vagina is zelfreinigend en heeft geen behoefte aan externe reinigingsmiddelen. In feite kunnen deze kruiden de delicate balans van bacteriën in de vagina verstoren.
“Je baarmoeder is niet moe, depressief of vies, en je vagina heeft geen chakra die gereinigd moet worden,” stelt ze duidelijk. “Als je last hebt van overvloedig bloedverlies, jeuk, krampen of een onaangename geur, is het belangrijk om gewoon naar je huisarts te gaan om eventuele problemen op te lossen.”

Afsluitende woorden

Het is niet verstandig om iets, van welke aard dan ook, gedurende drie dagen in de vagina te laten zitten, omdat dit de bacteriën enorm kan laten groeien en de vaginale gezondheid kan beïnvloeden. Bij twijfel of gezondheidsproblemen is het altijd het beste om professioneel medisch advies in te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »