Dokters waarschuwen voor gebroken piemels

Gebroken piemels tijdens de feestdagen.

Ho ho ho! Terwijl iedereen zich opmaakt voor de feestdagen met kerstbomen, lichtjes en heel veel eten, blijkt er een minder vrolijke trend te zijn. Volgens Duits onderzoek zien artsen een significante toename in ‘kerstknakkers’, ofwel penisbreuken, rond deze gezellige tijd. Dat klopt, je leest het goed: penisbreuken!

Geen slechte kerstfilm

“Het is als een slechte kerstfilm, maar dan in het echt,” zegt Nikolaos Pyrgides, uroloog aan de Ludwig Maximilian Universiteit. “Deze kerstblessures lijken vooral te gebeuren tijdens, eh, enthousiaste momenten onder de maretak – als je begrijpt wat ik bedoel.”

Geen medisch noodgeval

De artsen zeggen dat een ‘penisbreuk’ een echt medisch noodgeval is, iets waar je niet licht over moet denken. “Stel je voor: je bent gezellig bezig met je kerstcadeautjes uitpakken en krak – het volgende moment ziet ‘ie eruit als een aubergine met kerstverlichting. Niet echt het soort kerstversiering waar je op hoopt,” grapt Pyrgides.

Het onderzoek toont aan dat deze blessures vaak voorkomen bij ‘avontuurlijke’ activiteiten, zoals affaires of ongebruikelijke locaties. “Dus jongens, misschien dit jaar de kerstkalkoen niet het enige wild laten zijn, als je begrijpt wat ik bedoel,” voegt Pyrgides toe met een knipoog.

Gemiddeld 42 jaar

Met een gemiddelde leeftijd van 42 jaar lijken deze ‘kerststrijders’ zich niet te laten weerhouden door de koude winter. “Misschien moet Santa dit jaar beschermingsmiddelen onder de boom leggen in plaats van sokken,” lacht Pyrgides.

Dus daar heb je het, een kerstwaarschuwing van een iets ander soort. Wees voorzichtig daarbuiten en onthoud: niet alles moet ‘knallen’ tijdens de feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »