Slapen

Je zou bijna denken dat het gek is als je als stel niet in dezelfde slaapkamer slaapt. Toch gebeurt het vaker dan je denkt. En denk niet meteen aan ruzie hoor, echt niet!. Steeds meer stellen besluiten om de nacht apart door te brengen. Wel in hetzelfde huis, maar ieder in een andere slaapkamer. Je slaapt er beter door, zo blijkt.

Extra spannend

Je seksleven kan er zelfs spannender op worden als je er voor kiest om apart te gaan slapen. Bij veel stellen leidt het zelfs tot een gigantische opleving van hun seksleven. Stellen die apart slapen zijn uitgeruster en hebben meer energie. En als ze elkaar dan wel opzoeken in hetzelfde bed dan is dat spannender. Experts geven aan dat 35 tot 40 procent van de stellen ‘slaapincompatibel’ zijn, wat zoveel betekent als dat het slaappatroon dan overeen komt. Toch zegt maar zo’n 25 procent van de stellen dat ze niet in het zelfde bed liggen, al kan dat cijfer wel eens hoger zijn omdat het nog niet helemaal taboeloos is. Vooral snurken is een oorzaak van het gescheiden slapen bij veel stellen.

Taboe

Als je vertelt tegen anderen dat je niet met je partner slaapt dan krijg je vaak verbaasde blikken. Ze denken wellicht dat je relatie naar de knoppen is. Maar een beetje tekst en uitleg doet vaak wonderen. Er zijn nogal wat wetenschappelijke onderzoek gedaan naar het apart slapen.

Nieuwe vrienden maken bij SDC 

Voordelen apart slapen

  • geen last van slaaptekort, je slaapt makkelijker in
  • geen last van snurken
  • je slaapt je eigen uren, niet noodzakelijk als de ander ook slaapt
  • het geeft een boost aan je seksleven omdat je er bewust voor kiest.

Heb je geen mogelijkheid voor ieder een eigen kamer dan kunnen aparte dekbedden al een hoop verbetering brengen in je slaappatroon omdat je minder last hebt van het woelen van de ander.

Betere seks

Als je niet samen in bed ligt, zul je vast betere seks hebben. Het is waar dat je bewuster moet omgaan met seks en intimiteit, maar het is wat je er zelf van maakt, niet wat toevallig gebeurt omdat je naast elkaar ligt. Maar het feit dat wanneer je wél even bij elkaar kruipt, het extra spannend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »