2 meisjes

De tijd dat ‘swingen’ iets was dat je samen met een partner op de dansvloer deed ligt inmiddels heel ver achter ons. Swingen is tegenwoordig een ander woord voor partnerruil.

Swingers doen aan seks

Swingen is een seksuele bezigheid die plaatsvindt tussen twee of meerdere stellen of tussen een stel en een vrouw / man alleen. Maar ook andere combinaties zijn heel goed mogelijk.
Over het algemeen zijn swingers niet uit op enige vaste relatie, maar meer op wisselende contacten. De ene keer is een seksueel contact eenmalig, de andere keer zoeken de swingers elkaar vaker op.
Swingers zijn niet specifiek aan een plaats gebonden. Je treft ze daarom op verschillende locaties:

Locaties

  • in hotels
  • in parenclubs
  • op privéfeesten
  • op privéjachten
  • op erotische feesten


Ontmoetingen digitaal

Swingers ontmoeten elkaar op verschillende manieren. Daar waar vroeger contactadvertenties in seksblaadjes de enige mogelijk was om in contact te komen met andere swingers, daar staat het internet tegenwoordig te popelen om je van dienst te zijn. Facebook, Twitter, maar ook de ontelbaar vele swingers websites bieden ongekende mogelijkheden om af te spreken voor een leuke seks date.

Fysieke ontmoetingen

Veel mannen en vrouwen die fantaseren over seks of seksuele handelingen met een ander dan hun eigen partner, vriend of vriendin ondernemen de stap om zich naar een parenclub of een erotisch feest te begeven. Swingers ontmoeten elkaar graag op erotische feesten want daar kan veel, maar er hoeft niets. Op die manier kunnen ze letterlijk zien wat voor vlees ze in de kuip hebben.
Dit kan zijn met iemand van het andere geslacht (hetero), maar dit kan ook zijn met iemand van hetzelfde geslacht (biseksueel).
Als dit binnen de relatie besproken is, kunnen beide partners instemmen om sociale en seksuele contacten te leggen met gelijkgestemde stellen.
Omdat beide partners instemmen en aanwezig zijn bij een ontmoeting (date) met een ander voor erotische intimiteit, is er geen sprake van vreemdgaan. Het betreft vaak een geweldige aanvulling op het actieve seksleven van de swingers.

Voorwaarden

Een belangrijke voorwaarde van swingen is wel dat beide partners volledig instemmen met het aangaan van seksuele contacten met andere. Veel mensen denken dat alle swingers aan partnerruil doen, maar dat is lang niet altijd waar. Het ligt er maar aan welke afspraken er onderling zijn gemaakt en tot waar de grenzen van beiden zijn bepaald.

Plezier van swingers

De seksbeleving van swingers is vaak een stuk hoger dan van andere mensen. Dat komt omdat veel mannen en vrouwen binnen hun relatie de wens hebben seksuele belevenissen te delen met anderen dan hun eigen partner. Maar dat lijdt vaak tot onbegrip of jalousie. Bij swingers is dit niet het geval en het swingen wordt dan ook niet als vreemdgaan gezien, integendeel.
Veel stellen ervaren swingen als de oplossing van hun seksuele verlangens en vinden het een toevoeging aan hun relatie om over hun buitenechtelijke verlangens met hun eigen partner te kunnen praten en fantaseren en deze samen uit te voeren.
Swingers vinden over het algemeen dat hun relatie inniger, stabieler en beter is geworden nadat ze zijn begonnen met swingen.

Monogamie is uit

Onze hedendaagse samenleving is wel bekend met de gehele LHBTI secene, maar men verwacht van een relatie nog steeds dat deze monogaam is, waarin iemand één seksuele partner heeft. Gek toch!
Zeer opmerkelijk, want in de geschiedenis van de mens is deze nooit monogaam geweest, maar juist polygaam. (meerdere partners)
Tot een paar duizend jaar geleden hadden alle mannen en vrouwen meerdere seksuele partners.

Het is niet voor niets dat Charles Darwin in zijn theorie ’the origin of species’ aan gaf, dat polygamie een van de belangrijkste voorwaarden is voor een gunstige evolutie van een soort.
Wetenschappelijk gezien is monogamie dus een product van de menselijke intelligentie en niet van het menselijk instinct.

Toe hoever ga je met swingen

Voor je begint met swingen, moet je met je partner eerst heel goed bespreken wat jullie wensen precies zijn. Jullie persoonlijke individuele wensen en jullie gemeenschappelijke wensen. Het is belangrijk dat jij en je partner bepalen wat jullie wel en niet willen tijdens het swingen. Door jullie grenzen te stellen kan er geen onduidelijkheid ontstaan tussen jullie als stel, maar ook niet bij de stellen of mensen waar jullie mee gaan swingen. In het swingers wereldje is respect voor elkaar en respect voor de grenzen van een ander één van de belangrijkste punten. Bespreek daarom altijd vooraf met het andere stel waar hun en jullie grenzen liggen en wat wel en niet is toegestaan. Vertel het gewoon; swingers kijken nergens van op en zullen absoluut helemaal niets raar vinden. Respect staat torenhoog in het vaandel van swingers.

Welke vormen van swingen bestaan er?

De twee belangrijkste hoofd vormen binnen het swingen zijn Soft Swap (gedeeltelijke partnerruil) en Vol Swap (volledige partnerruil).
Soft Swap en Vol Swap zijn ook weer onder te verdelen in wat een stel wil tijdens het swingen. (de persoonlijke grenzen)
De onderverdelingen zijn:

  • Soft Swap
  • Soft Swap alleen vrouw met vrouw
  • Vol Swap
  • Vol swap stel alles kan (geen grenzen)

Soft Swap

Als twee stellen een klik hebben kunnen zij besluiten gezamenlijk seks te hebben in één ruimte. Het komt een enkele keer voor dat soft swap stellen zich beperken tot het hebben van seks met hun eigen partner. Het feit dat ze al seks hebben in dezelfde ruimte als anderen is voor hen opwindend genoeg.

Soft Swap alleen vrouw met vrouw

Soft Swap alleen vrouw met vrouw komt heel veel voor binnen het swingen. Veel swingende vrouwen hebben biseksuele gevoelens of willen ontdekken hoe het is om met een vrouw te vrijen (bischierig). Bij Soft Swap alleen vrouw met vrouw beginnen vaak de vrouwen samen en geven op gegeven moment toestemming dat de mannen ook deel mogen nemen. De mannen hebben alleen sex met hun eigen partner en raken de vrouw van het andere stel niet aan op de intieme plaatsen. Tijdens de seks met eigen partner is het voor de twee vrouwen wel gebruikelijk elkaar aan te raken (ook op de intieme plaatsen)

Vol Swap

Als twee stellen een goede klik hebben kunnen zij besluiten gezamenlijk seks te hebben in één ruimte en van partner te ruilen. Tadaaaaa partnerruil dus. Bij Vol Swap heb je niet alleen seks (vaginale penetratie) met je eigen partner, maar ook met de vrouw of man van het andere stel. Ook hier gelden weer geen vaste regels; je kunt ook rustig alleen neuken met je eigen partner, of juist alleen met de partner van het andere stel. Lang leve de lol.

Vol Swap stel alles kan

Bij vol swap alles kan is alles toegestaan in dezelfde ruimte, in andere ruimtes, anaal, vaginaal, bi, het maakt allemaal niet uit. Zoals de naam al zegt: alles kan.
In de praktijk blijkt het hier vaak te gaan over ervaren swingers. Swingers die ook met afspraken en beperkingen zijn begonnen, maar uiteindelijk zijn doorgegroeid naar swingers waarbij alles is toegestaan, zonder afspraken.

2 gedachten over “Wat is swingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »