Waarom acné nooit een hindernis mag zijn

Acne

Ik heb altijd geweten dat acne en seksualiteit twee ongemakkelijke onderwerpen kunnen zijn. Al van jongs af aan moest ik leren om ermee om te gaan. Toen ik 13 jaar oud was, begon mijn acne op te spelen.

Help, mijn zelfvertrouwen!

Ik was geschokt en voel me verlegen over het uiterlijk van mijn gezicht en was vooral bang dat het mijn zelfvertrouwen zou aantasten. Ik had me altijd volledig ongemakkelijk gevoeld over het onderwerp seksualiteit voordat mijn acne begon en ik voelde me angstig dat het nog meer moeilijker zou worden.

De eerste stap die ik nam om er beter mee om te gaan, was het accepteren van mijn acne en me niet meer geneeren voor het uiterlijk van mijn gezicht. Dit was niet altijd makkelijk, maar ik begon meer zelfvertrouwen te krijgen toen ik mezelf begon te accepteren.

Meer persoonlijke verzorging

De volgende stap was om mezelf meer te wijden aan persoonlijke verzorging en schoonheid. Ik begon elke dag mijn gezicht te wassen met schoonmaakmiddelen die geschikt waren voor mijn huidtype en begon minder van mijn make-up te dragen, zodat ik mijn huid beter kon verzorgen.

Opleidingen

In plaats van me te concentreren op wat andere mensen van me denken, verdiepte ik me in seksualiteit door me in te schrijven voor verschillende opleidingen en lezingen waar het ging om seksuele gedragscodes, veilig seksueel contact en hoe ik het beste met complexe situaties kon omgaan. Het duurde niet lang voordat ik me op mijn gemak begon te voelen met het onderwerp seksualiteit, wat me meer zelfvertrouwen gaf.

Sociale activiteiten

Verder begon ik ook mijn zelfbeeld te verbeteren door actief deel te nemen aan een verscheidenheid aan sociale activiteiten, zoals sportclubs of specifieke interesses. Dit ging eindelijk vergezeld van positievere overtuigingen over mezelf. Uiteindelijk begon ik echt te genieten van het omgaan met seksualiteit als ik vrede had met mijn acne. Ik kon het gesprek met anderen gemakkelijker aangaan, wat me meer zelfvertrouwen gaf. Uiteindelijk heb ik geleerd dat er effectieve manieren zijn om met acne en seksualiteit om te gaan. Ik heb geleerd dat je je zelfvertrouwen kunt opbouwen door je te accepteren en te pleiten voor seksueel welzijn. Deze lessen hebben me geholpen om meer op mijn gemak te voelen met deze onderwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »