Te vroeg klaarkomen als man is niet nodig

vroegtijdig

Er zijn nogal wat mannen die een vroegtijdige zaadlozing krijgen. En dit kan zorgen voor een teleurstelling en vervelende situaties in bed. Wat kan je er tegen doen?

Oeps

Oeps, ik ben klaargekomen. Een veel voorkomend probleem bij mannen. Zeker twee op de tien mannen komt wel eens te vroeg klaar. Je kent ongetwijfeld zelf ook het probleem wel: je bent zó opgewonden dat je in no time klaarkomt, zonder dat je hier controle over hebt en het tegen kunt houden. Veel mannen hebben een periode waarin ze te snel klaarkomen en kunnen daar prima mee dealen. Maar als je altijd heel snel klaarkomt en dit het seksuele genot van jou of je partner in de weg gaat staan, dan kan het een probleem worden en moet je op zoek naar een oplossing om erger te voorkomen.

Zes minuten

Zo ongeveer de helft van de mannen komt binnen zeven minuten nadat hij begon met neuken klaar, terwijl de rest er langer over doet. Toch is er in de medische wetenschap geen sprake van een vroegtijdige zaadlozing als je niet klaarkomt binnen een minuut of zelfs voor je hem er in stopt. Alleen dan is het een vroegtijdige zaadlozing.

Oorzaken

In de meeste gevallen leren mannen geleidelijk aan hun orgasme te timen. Het kunnen timen kan worden verstoord door psychologische of biologische factoren. Psychologische factoren zijn te veel haast hebben omdat ze gretig over heel erg opgewonden zijn of omdat ze stress ervaren.
Een biologische oorzaak kan een aangeboren verhoogde zaadlozingsreflex zijn. Er is ook een groep mannen die na een periode zonder problemen opeens of geleidelijk aan last krijgt van te vroeg klaarkomen. Meestal spelen psychologisch factoren dan de grootste rol, dus een hoog spanningsniveau of het gevoel te moeten presteren, bijvoorbeeld in geval van een nieuwe relatie waarin alles nog spannend en wellicht wat onbekend is. De faalangst komt dan ook iets om de hoek kijken.

Vroegtijdig klaarkomen kan gebeuren

Gevolgen

Veel mannen denken dat penetratie het doel is van seks en dat ze daardoor hun partner tot een orgasme kunnen brengen. Dat is pertinent onwaar want als het om vrouwen gaat, is penetratie meestal niet dé manier om klaar te komen. Vrouwen komen klaar door stimulatie van de clitoris en veel vrouwen kunnen zelfs niet, of in elk geval zeer lastig, klaarkomen door penetratie.

Behandeling

Als je nadat je bovenstaand hebt gelezen toch iets wilt veranderen aan jouw spuitgedrag, dan zijn er wel wat mogelijkheden:

De meest eenvoudige methode is leren uitstellen. Niet door op uitstel te focussen, want dan lukt het vaak juist niet. Een man kan leren zijn opwinding beter te voelen en leren spelen met het laten komen en laten gaan van zijn opwinding. Hieronder staan een paar technieken genoemd die daarbij behulpzaam kunnen zijn. Als spanning en faalangst een te grote rol spelen, dan kun je begeleiding inschakelen van een NVVS-seksuoloog.

Knijptechniek

Je kunt zelf proberen controle over je ejaculatie te krijgen. De eerste is de ‘knijptechniek’. Hiermee voorkom je dat bloed naar je penis stroomt, zodat hij niet stijf kan worden. Je past de knijptechniek toe zodra je het gevoel hebt dat je gaat klaarkomen. Knijp je pik af door je duim en wijsvinger vlak onder de eikel om de penis te leggen. Houd dit twintig seconden vast, zodat je het bloed wegduwt uit de penis, waardoor de erectie wat afneemt en je het orgasme uitstelt. Daarna kun je weer verder gaan met de seks.

Met de knijptechniek voorkom je eenvoudig een vroegtijdige zaadlozing

Natascha

Even stoppen

Wanneer je tijdelijk even stopt dan is dat meestal een goede remedie om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen. Wissel van standje, stop in het geheel even, of haal hem er uit en richt je even op je partner. Zodra de opwinding weer een stuk minder is ga je weer verder waar je gebleven was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »