Starten met swingen

Swingers zijn allemaal een keer begonnen. En waarschijnlijk met zoeken op Google, net zoals jij nu hebt gedaan. We gaan je bijpraten, geen zorg.

Starten met swingen

Alle begin is moeilijk, maar starten met swingen is een ding dat zich lastig laat plannen en je meestal overkomt. Maar buiten het plannen om kan het natuurlijk geen kwaad je goed voor te bereiden. Dus hoe begin je met swingen?

Minder taboe

Steeds minder en minder is swingen taboe. De tijd dat swingers vijftig plussers waren die hun saaie huwelijk probeerden op te krikken is ver achter ons, want ook jonge mensen beginnen of starten sneller met swingen. We zullen je om teleurstellingen of verrassingen te voorkomen een aantal nuttige tips geven hoe te beginnen met swingen.

1. Praat over swingen met je partner

Het mag misschien een als vanzelfsprekend lijken, maar het is de allerbelangrijkste tip. Swingen doe je met je partner. Dus je moet er over kunnen praten met elkaar; tot in het diepste detail.
Swingen lukt het best wanneer er geen taboes zijn onder elkaar. Vaak zullen jullie dingen ontdekken tijdens het swingen die je niet eens wist van elkaar. Het is dus uitermate belangrijk dat er over die dingen kan gepraat worden, open en eerlijk. Praat ook vooraf met elkaar heel veel over swingen. Waar fantaseer je over, wat windt je op, of waar knap je juist op af?

1.a. Grenzen

Belangrijk is hier vooral dat je ook bespreekt waar jullie individuele grenzen liggen. Wat kan er wel en wat kan er niet. Wees daar heel duidelijk in op voorhand, want tijdens het spel kunnen je grenzen vervagen en krijg je wellicht ergens spijt van achteraf. Bepaal samen hoe je de wereld van het swingen gaat ontdekken. Wat zouden jullie graag al eens willen doen? Trio, parenclub of gewoon bij jullie thuis of juist helemaal niet? Liever op neutraal terrein? Je ziet heel wat vragen waar jullie samen een antwoord moeten op vinden. Pas als het goed is besproken kan je aan het avontuur beginnen.

2. Maak afspraken

Afspraken bij het swingen zijn meer dan heilig! Elke swinger heeft afspraken met zijn of haar partner. Zeg tegen elkaar waar de grenzen liggen, zeg dat ook tegen het stel waar je mee afspreekt. Afspraken kunnen heel divers zijn en die zijn ook voor elk koppel anders. Dat kan gaan van alcohol gebruik tot voorbehoedsmiddelen, de daad zelf, klaarkomen ja of nee, waar de grenzen liggen.

3. Ga op verkenning

Jullie hebben gepraat over swingen, het lijkt jullie wel wat. Afspraken zijn gemaakt, de verkenningstocht kan beginnen. Voor iedereen is die verkenningstocht anders. Ieders tempo is ook anders. Een van de beste manieren om te starten met swingen is in contact komen met swingers. Dit kan uiteraard op een datingsite voor swingers. Maar ook in een parenclub bijvoorbeeld. Er zijn ook sauna’s voor swingers en in Frankrijk is er zelfs een compleet resort in Antibes.

4. Praat met andere swingers

De beste manier om in contact te komen met swingers is, net zoals hiervoor reeds gezegd, je lid te maken van een datingsite voor swingers. De meeste site’s bieden je 2 weken een gratis account, voldoende tijd om te bepalen of het echt wel iets is voor jullie. Heb geen schroom om te zeggen dat jullie nieuw zijn, maar maak ook meteen duidelijk dat je er reeds over gepraat hebt, en zeg ook wat je reeds gedaan hebt in de voorgaande stappen.
De meeste swingers bijten niet (tenzij je er om vraagt wellicht) en staan je graag te woord als je vertelt dat jullie nieuw zijn in het wereldje van swingers.

5. De eerste stappen

Tussen alle stappen door mag je nooit de eerste stap vergeten. Praat met elkaar. Veel praten met elkaar over wat je denkt en je gevoelens is belangrijk, heb geen geheimen voor elkaar. Nu ben je klaar voor de grootste stap. Jullie eerste stapjes in de wereld van de swingers. Ook dit is voor vele swingers anders, sommige kiezen er voor om eens een parenclub te bezoeken. Anderen kiezen er voor eens met een koppel af te spreken. Nog anderen wensen een trio te doen.

Hoe dan ook, de eerste keer is altijd spannend en ook al is het niet meteen een groot succes of juist wel een groot succes, we zeggen het nogmaals. Praat achteraf terug over hoe je het eerste avontuur hebt beleefd, maar we wedden dat dit vanzelf gaat. Want een goed voorbereid swingers avontuur is iets waar je nog heel lang over zult napraten samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »