Speeltjes kopen op internet

Je wordt er bijna mee dood gegooid, met winkeltjes online waar je erotische producten zoals vibrators en cockringen kunt kopen. Dat komt omdat de groothandels van deze producten vrijwel allemaal een affiliate kennen. Ik zal je uitleggen wat dat betekent.

Affiliate

Wanneer een groothandel zelf niet wil investeren in webwinkels, of het wil doen voorkomen dat ze niet aan particulieren leveren, dan kiezen ze er vaak voor om een affiliate netwerk op te zetten. Een affiliate is een partner van de groothandel die tegen een afgesproken commissie de producten verkoopt.

Geen voorraad

De affiliate is het uitsluitend en alleen om geld te doen. Zij houden zelf geen voorraad, ze verpakken geen producten en een affiliate handelt geen retouren af. Sterker nog, ze voeren amper administratie want de factuur krijg je in de meeste gevallen direct van de groothandel.

Affiliates:

  • hebben geen eigen voorraad
  • versturen niet zelf
  • behandelen niets persoonlijk
  • zijn niet telefonisch bereikbaar
  • kennen geen retoursysteem

Binding ontbreekt

Wanneer een affiliate erotische producten verkoopt dan betekent dat bij lange na niet altijd dat er ook een bepaalde binding is met de product range. Het kan best zo zijn dat de affiliate goed is in het maken van mooie websites en dit dus doet voor het geld en niets anders.

Uitzonderingen

Het zijn natuurlijk de uitzonderingen die de regel bevestigen. Ik maakte kennis met een winkel die geen gigantisch groot assortiment aanbiedt op erotisch gebied, maar wel een assortiment dat toereikend is voor ons. Producten zoals een vibrator of glijmiddel en zelfs condooms hebben ze zelf op voorraad, want ze zijn geen affiliate. Wapwinkel is een voorraad houdende winkel die levert vanuit haar eigen magazijn in Nederland. Direct uit voorraad, dus altijd snel in huis. Ze hebben er een klant bij!

1 gedachte over “Speeltjes kopen op internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »