XTC pillen

Vrijwel iedereen kent het wel, jezelf een beetje moed indrinken. Een borreltje voorafgaand aan de seks is volslagen normaal voor de meeste mensen. En eigenlijk is alcohol natuurlijk gewoon een geaccepteerde drug. Maar hoe zit het met harddrugs en seks eigenlijk.

Vragen over drugs en seks

Er zijn nogal wat vragen die voorafgaan aan seks terwijl je onder invloed bent van drugs. Want vooropgesteld: de ene drug is de andere niet. Van sommige drugs weten we dat het je losser maakt dan ja van nature zelf al bent, de andere drug zal je behoefte in seks ernstig verminderen. Daarnaast zijn er bepaalde risico’s als je seks hebt als je onder invloed bent van drugs.

Grenzen vervagen

Wanneer je drugs met seks gaat combineren ga je vaak voorbij aan je eigen wensen en grenzen:

 • Je weerstand om seks te hebben vermindert sterk.
 • De wensen of grenzen van je bedpartner verlies je mogelijk uit het oog.
 • Je vergeet een condoom of je krijgt hem er niet om.

Drugs en seks….

 • Doen grenzen vervagen
 • Kunnen zorgen voor spijt achteraf
 • Verwerpen de schaamte die je normaal hebt
 • Laten je de seks beter beleven
 • Versterken je gevoelens

De verslaving ligt daarom op de loer en voor je het weet is de seks niet meer leuk zonder drugs. Nuchter seks hebben wordt dan opeens doodsaai. Dit kan dan weer lijden tot relationele problemen. Als je dus seks en drugs samen wilt gaan, wissel het dan af met drugsloze sekspartijen.

liefdespil

Welke drugs tijdens de seks

Alcohol geeft je een roesje waarbij je wellicht fijne seks hebt op het moment, maar achteraf zul je je niet zoveel meer herinneren.

Cannabis zorgt voor meer zin in seks en geeft je een enorm ontspannen gevoel, wat weer goed is voor de seksbeleving.

Cocaïne maakt je bloedgeil en doet grenzen vergeten omdat je zeer moedig wordt. Maar de man krijgt problemen met zijn erecties en vrouwen komen minder snel klaar.

GHB geeft een ontspannend, ontremmend en verdovend effect, het maakt je gevoeliger voor aanrakingen. Hierdoor krijg je meer zin in seks. Let wel op, want iets te veel en het kan je grenzen vervagen en je kan het bewustzijn verliezen.

SPEED: seksuele verlangens onder invloed van speed verschillen van persoon tot persoon. Bij een hoge dosis kan je geen erectie krijgen of houden, waardoor het frustrerend en pijnlijk kan zijn.

XTC of ‘de lovedrug’ zorgt ervoor dat je contact en intimiteit wilt, het geeft je een gevoel van samenhorigheid. Het brengt je in een zorgeloze en ook supergevoelige stemming. Iedere aanraking is een feest.

VIAGRA een erectiepil wordt niet alleen maar uit noodzaak gebruikt, maar zorgt ook voor hardere erectie die langer aanblijven. Handig in combinatie met andere drugs.

Risico’s van drugs

In sommige gevallen gebruiken mensen alcohol en drugs om makkelijker contact te maken met anderen of om meer zin in seks te krijgen. Er zijn echter risico’s aan seks onder invloed. Deze risico’s gelden voor vrijwel alle drugs:

 • Wanneer je alcohol en drugs gebruikt denk je minder helder en ben je minder kritisch. Mogelijk schrik ja als je hoort dat je dingen gedaan hebt die je liever niet had gedaan.
 • Misschien dacht jij dat jullie geweldige seks hebben gehad, maar dacht de ander daar heel anders over. Of de seks was inderdaad geweldig, maar jij en je partner zijn dit de volgende dag helemaal vergeten.  
 • Door drank en drugsgebruik stem je eerder in met onveilige seks. Onder invloed is het lastiger een condoom om te doen, of worden condooms en anticonceptiemiddelen sneller vergeten of achterwege gelaten. Ben je een meisje en heb je de pil wel ingenomen, dan werkt deze mogelijk minder goed als je door drank of drugs moet spugen (kotsen).
 • Onder invloed van alcohol of drugs doe je sneller dingen die je eigenlijk niet wilt. Je wordt dan gemakkelijker tot seks overgehaald of gedwongen. Of je hebt geen oog meer voor de wensen en grenzen van de ander. Zonder dat je het wilt en merkt maak jij je dan schuldig aan aanranding of zelfs verkrachting.  
 • Sommige mensen komen na een tijdje niet meer zonder alcohol of drugs in de juiste stemming om seks te hebben. Of ze vinden ‘nuchtere’ seks saai. Dit kan leiden tot relatie- en seksuele problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »