Kleine of grote schaamlippen

Schaamlippen

Vraag aan een vrouw hoe ze denkt over haar schaamlippen en vrijwel allemaal antwoorden ze dat ze niet tevreden zijn. Ze willen schaamlippen zoals ze ze kennen van uit porno films. Maar is dat voor iedereen binnen bereik?

Verschillen

Net zoals met piemels is er bij schaamlippen ook geen enkele hetzelfde. De ene vrouw heeft enorme schaamlippen en noemt ze ‘kipfilets’ en de ander heeft hele kleine strakke en noemt het gekscherend een ‘hamburger’. Vooral jonge meiden hebben een vertekend beeld van hoe de perfecte schaamlippen er uit zouden moeten zien.
En als je het naar jouw mening perfect wilt, dan kan dat tegenwoordig met plastische chirurgie.

modelletje hamburger

Schaamlipcorrectie

Wanneer er een schaamlipcorrectie plaatsvindt, dan betreft dat vrijwel altijd een correctie van de binnenste labia, ofwel schaamlippen. De leeftijd waarop vrouwen hun labia laten verkleinen daalt. En dat terwijl geadviseerd wordt in ieder geval te wachten tot 18 jaar omdat het lichaam dan min of meer pas is uitgegroeid. De exacte cijfers zijn beschikbaar op de website van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery.

Operatie techniek

De meest toegepaste techniek is de wigresectie. In het midden van de labia (schaamlippen) wordt een kleine driehoek weggehaald en de twee helften worden weer aan elkaar genaaid. Het littekentje zit dan ook in het midden van de schaamlip.
Na de ingreep kunnen de littekentjes pijnlijk zijn bij zwelling van de labia. Kort na een schaamlipcorrectie is het dan ook niet mogelijk om seks te hebben.

Wat is normaal?

De vagina is qua varianten even veelzijdig als de piemel. Groot, klein, dik, dun, donker, lang, kort, bedenk maar 100 termen en je kunt ze toepassen op de vagina en de piemel. Toch vinden vrijwel alle vrouwen een vagina met kleine binnenste schaamlippen het meest ideaal. Natuurlijk is de mode om alles van onder te ontdoen van haar niet echt een bijdrage in de bevindingen van de dames zelf. Zowel tijdens het scheren als na afloop zijn de schaamlippen overduidelijk te zien en dus te beoordelen.

Schaamlippen en seks

Er wordt weleens gedacht dat grote schaamlippen onhandig zijn tijdens de seks, omdat ze in de weg zitten en de boel extra stroef maken. Dit is echter volslagen onzin. Sterker nog: grote schaamlippen kunnen tijdens de sex van pas komen omdat ze opzwellen en nat worden, waardoor een pik een stuk makkelijker naar binnen glijdt. Die stroefheid die je soms kan ervaren, komt dus doordat je niet opgewonden genoeg bent. Belemmeren je schaamlippen de ingang alsnog als hij zijn piemel naar binnen wil stoppen? Spreid ze dan even met je vingers. Vergeet niet om je vingers een klein beetje te bevochtigen ook.

Strakke broeken

Vrouwen moeten voorzichtig zijn met te strak ondergoed zoals correctiebroekjes. Je camoufleert er weliswaar extra kilootjes mee maar draag je té strak ondergoed dan ligt het risico op maag- en darmklachten en zelfs vaginitis op de loer. Ondergoed, in het bijzonder ondergoed gemaakt van synthetisch materiaal of de zogeheten ’tongues’ zijn vaak de oorzaak van huidproblemen. Van de tonques kan ook nog gezegd worden dat zij bacteriën van ‘achter’ naar ‘voor’ kunnen verplaatsen met risico op infecties en ontstekingen.

Maak een profiel aan op SDC

Een schaamlipcorrectie is een lichte ingreep

Denk er goed over na voor je aan het corrigeren gaat. ‘Even’ een schaamlipcorrectie doen? Bij zo’n operatie wordt je huid afgesneden, waardoor er een flinke wond ontstaat. Geen pretje en al zeker niet op die plek. Ook ontstekingen zijn mogelijk, als de wond in aanraking komt met urine en ontlasting (wat niet vreemd is, gezien de plaats). Bovendien kun je last hebben van nabloedingen. Seks is enkele weken niet iets dat je kunt beoefenen ook.

1 gedachte over “Kleine of grote schaamlippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »