Hoe veilig is je swingersprofiel

Dating stel

Wanneer je lid bent van een datingsite voor swingers zoals SDC, dan plaats je nogal wat privacy gevoelige informatie op internet. Hoe veilig is dat eigenlijk?

Veel info

Wanneer je een profiel aanmaakt op SDC dan geef je jezelf en eventueel je partner letterlijk en figuurlijk nogal bloot. Je vertelt zaken zoals je seksuele voorkeuren, of je piercings hebt en wie je allemaal kent uit het swingerscircuit.

Voorzichtigheid troef

De makers van SDC doen er werkelijk alles aan om de omgeving waarbinnen je je beweegt op hun platform zo veilig mogelijk te houden. Er wordt doorlopend geïnvesteerd in veiligheid en discretie. Maar de grootste bedrijven op de wereld werden al eens gehackt dus loopt ook SDC het risico dat het hen overkomt. Dus blijft voorzichtigheid troef.

Privé album

Op SDC kan je een “privé” folder aanmaken voor foto’s beveiligd met een wachtwoord. Deze folder is dus alleen privé voor de andere leden. Hou er rekening mee dat de informatie in deze folder niet privé is voor de SDC moderators dus plaats geen foto’s die je chantabel maken. (er geldt een 30 dagen dataretentie plicht omdat het een community betreft, dus je data en foto’s staan sowieso nog 30 dagen op de server als je je profiel hebt verwijdert).

De beste methode om niet herkend te worden op een datingsite is geen profiel maken

Onherkenbaar

Als je door je functie bijvoorbeeld absoluut niet herkend mag worden, zorg er dan voor dat je geen afbeeldingen plaatst op de website waarop je te herkennen bent. Wanneer je van mening bent dat anderen je gezicht moeten zien, dan kan je altijd alsnog foto’s sturen via een ander platform. We zeggen bewust een ander platform omdat de link tussen deze herkenbare foto’s en je profiel bij een onverhoopte hack snel zijn gelegd.

Uitloggen

Let er op dat wanneer je een website als SDC gebruikt, je kwetsbaar bent. Voor mensen die maar wat graag willen meekijken, maar ook voor je kinderen. Zorg er daarom altijd goed voor dat wanneer je klaar bent op de website, of wanneer je je computer waarop je bent ingelogd voor langere tijd verlaat, je uitlogt.
En na het uitloggen zorgen je er natuurlijk voor dat het tabblad of de browser die je gebruikte gesloten wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »