Schaamhaar scheren

Schaamhaar is echt niet meer van deze tijd. Het had in de oertijd wellicht nog wat functie als bescherming, maar in de moderne tijd is het alleen maar lastig. Het gaat snel ruiken, haartjes blijven achter op ongewenste plekken en het ziet er niet uit. Scheren dus, maar hoe doe je dat het beste?

Hoe bereid je jezelf voor op het scheren van je schaamhaar?

Als je je voorbereidt op het scheren van je schaamhaar, is het belangrijk om eerst je huid goed voor te bereiden. Hier zijn een aantal tips voor een optimaal resultaat:

 1. Neem een warm bad of douche. Dit zal de poriën van je huid openen en het haar zacht en gemakkelijker te verwijderen.
 2. Gebruik een mild schuim of gel om je schaamhaar te verzachten.
 3. Gebruik de juiste scheermesjes. Kies een mesje met nieuwe, scherpe mesjes, dat voor je huidtype geschikt is.
 4. Voer voor en na je scheerritueel een goede huidverzorging uit. Gebruik een hydraterende lotion om je huid na het scheren te hydrateren en irritatie te voorkomen.
 5. Scheer in de richting van de haargroei, niet er tegenin.

Volg deze tips om je huid te voorbereiden op het scheren van je schaamhaar. Het resultaat zal een gladde schaamstreek en gladder huid zijn die verzorgd en fris aanvoelt.

Schaamhaar scheren
Schaamhaar scheerset

Welke materialen heb je nodig om je schaamhaar te scheren?

Om je schaamhaar correct te scheren, heb je een aantal materialen nodig. Ten eerste heb je een goedkope trimmer nodig om het haar kort te knippen voordat je het scheert. Vervolgens heb je een scherpe schaar nodig om langer haar eerst kort te knippen mocht dat nodig zijn. Daarnaast heb je een goede scheerkwast en (verkoelende) gel nodig om de huid te laten afkoelen en de stoppels te verwijderen. Ten slotte heb je een goedkoop machinaal scheermes nodig om het haar mooi en glad te maken. Vergeet ook niet na te gaan welke aanvullende materialen nodig zijn om irritatie te voorkomen, zoals een aftershave of een balsem.

Wat zijn de verschillende stappen bij het scheren van je schaamhaar?

 • Verzamel de benodigde materialen: een scheerkwast, scheerschuim, een scherpe, schone scheermes, een aftershave of lotion en een scrub.
 • Zorg ervoor dat je schaamhaar goed nat is. Besproei het met warm water of gebruik een schaamhaar-conditioner.
 • Breng scheerschuim op je schaamhaar aan en masseer het zachtjes in. Laat het een paar minuten intrekken.
 • Maak je scheermes schoon en scherp en begin met het wegschrapen van het schaamhaar. Schrap in de richting van de haargroei.
 • Spoel al het overtollige scheerschuim en losse haren weg.
 • Gebruik een scrub om je huid glad te maken en eventuele kleine wondjes te verzorgen.
 • Breng een aftershave of lotion aan om je huid te hydrateren en te kalmeren.
 • Zorg ervoor dat je huid goed verzorgd wordt met een goede moisturizer of lotion.

Je valt eerder op als je schaamhaar hebt, dan wanneer je kaal bent van onderen tegenwoordig

Natascha

Styling van schaamhaar

Welke technieken kun je gebruiken om je schaamhaar te stylen? Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om je schaamhaar te stylen. Ten eerste kan je ervoor kiezen om je schaamhaar te trimmen. Dit bestaat doorgaans uit het verwijderen van langere haren met behulp van een tondeuse of een schaar.

Ontharen

Vervolgens kan je ervoor kiezen om je schaamhaar te ontharen. Dit kan door middel van waxing, sugaring, cremes of laserontharing. Als je het edgy en trendy wilt maken, kun je ervoor kiezen om je schaamhaar te vormen. Hiervoor kun je kiezen uit verschillende vormen zoals een mohawk of zelfs een patroon.

Schaamhaar verven

Als je ervoor kiest om je schaamhaar te verven, let er dan op dat je een professionele haarkleuring gebruikt die speciaal is ontworpen voor het gebied rondom je intieme gebied. Hoewel het scheren van schaamhaar een veel voorkomende praktijk is, slijt en verwijdert het proces het haar volledig. Het verwijderen van het haar verwijdert de donsachtige structuur die de huid haarauwer maakt. Het scheren van schaamhaar verlaagt ook het niveau van natuurlijk voorkomende oliën of vetten, waardoor de huid droger en minder soepel wordt. Daarom is het onmogelijk om haarauwer te blijven als je je schaamhaar scheert.

Welke huidverzorging is het beste na het scheren van je schaamhaar?

Na het scheren van je schaamhaar is het belangrijk om je huid te verzorgen. Een goede huidverzorging kan helpen om irritatie, infecties en ingegroeide haartjes te voorkomen.

Het beste is om een verzachtende lotion of crème te gebruiken, die je zo vaak mogelijk aan moet brengen. Kies producten die specifiek gericht zijn op de verzorging van de schaamstreek, zoals crèmes met kamille of aloë vera. Zorg ervoor dat deze producten vrij zijn van parfum en synthetische ingrediënten, om irritaties te voorkomen.

Verzachtende olie

Verzachtende oliën kunnen ook helpen om irritaties te verminderen. Bepaalde oliën, zoals kokosolie of olijfolie, zijn goede opties. Breng de olie aan na het douchen, zodat deze zijn werk kan doen.

Belangrijk is ook om de huid na het douchen goed te hydrateren, door een goede moisturizer te gebruiken. Kies een product met aloë vera of calendula om de huid te kalmeren en te hydrateren.

Tenslotte is het verstandig om je ondergoed schoon te houden en om je schaamstreek te reinigen met lauw water. Zorg ervoor dat je je aftershave, lotion of olie helemaal absorbeert voordat je kleding aantrekt. Al deze maatregelen helpen om irritaties te verminderen en je huid gezond te houden.

Schaamhaar scheren vraag en antwoord
Schaamhaar scheren vraag en antwoord

Schaamhaar scheren vraag en antwoord

Wat is beter scheerschuim of scheergel?

Het is algemeen bekend dat scheerschuim relatief goedkoop is en verhoudingsgewijs toch een goede bescherming levert. Het is echter zo dat scheergel de huid/haren veel beter beschermd. Scheergel is in feite het scheerproduct met de meeste bescherming voor de huid en haren.

Wat is het nut van scheerschuim?

Scheerzeep creëert een dunne beschermingslaag tussen het mesje en de huid, waardoor er minder wrijving is en de kans op roodheid, scheeruitslag en irritatie gereduceerd wordt – met minder wondjes en sneetjes als resultaat.

Is het erg als je scheert zonder scheerschuim?

Hoeveel haast je ook hebt, gebruik een scheergel of creme om je huid en haartjes zacht te maken. Scheren zonder scheerschuim, of met gewone zeep, vergroot de kans op huidbeschadiging.

Hoe scheer je schaamhaar zonder stoppels?

Scheren tijdens het douchen betekent sowieso al minder geknoei, maar een warme douche zorgt er ook voor dat je poriën open gaan staan. Hierdoor worden je haartjes zachter en laten ze zich makkelijker verwijderen. Dit geeft een gladder resultaat dan wanneer je koud doucht.

Hoelang scheerschuim moet intrekken?

Hoe lang moet scheerschuim intrekken? Een goed scheerschuim zonder parfum kun je het beste een minuutje of 2 in laten trekken.

Wat kan je in plaats van scheerschuim gebruiken?

Dit zijn 5 alternatieven voor scheerschuim

 • Pindakaas
 • Honing. Het is een beetje onhandig om te gebruiken en het plakt verschrikkelijk als je ergens morst, maar honing biedt uitstekende bescherming tegen huidirritatie tijdens het scheren
 • Babyolie / glijmiddel
 • Haarconditioner
 • Afwasmiddel

Wat scheert het Gladst?

Voor het gladste resultaat maak je gebruik van een scheermes. Het nadeel van een scheermes is dat je sneller last hebt van irritatie en de kans op kleine sneetjes groter is. Wil je irritatie of kleine sneetjes voorkomen dan kies je voor elektrisch scheren.

Hoeveel procent van de vrouwen scheert zich kaal?

Zo’n 45 procent van de mannen doet alle schaamhaar weg, 20 procent doet aan wildgroei en 35 procent werkt het bij. Bij de vrouwen doet 70 procent alles weg, 8 procent doet aan wildgroei en 22 procent werkt het bij. Maar liefst 96 procent van de vrouwen scheert of epileert haar okselhaar.

Hoe vaak per week moet je je scheren?

Om de twee dagen scheren is een goede standaard om mee te beginnen als je een snelle, volle baardgroei hebt. Het is gunstiger voor je huid om niet elke dag te scheren, maar helaas heeft niet iedereen deze optie. De huid heeft meer tijd om te herstellen als je minder vaak scheert.

Wat gebeurt er als je te vaak je schaamhaar scheert?

Van te vaak scheren kan je huid gaan irriteren en kunnen er bultjes ontstaan (die zelfs kunnen gaan ontsteken). Het werkt het beste om om de twee tot drie dagen te scheren. Daarbij ziet iemand anders dat kleine haartje echt niet, hoor.

Hoe scheer je je schaamhaar zonder bultjes?

De beste tip om jeuk, rode bultjes, vlekjes en ingegroeide haartjes te voorkomen, is om met de groeirichting van de haartjes mee te scheren. Door je scheermes alle kanten op te laten gaan, neemt de kans op wondjes toe en kan de huid heel erg gaan irriteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »